Kommentar

Kampen kan bli en skandale

Publisert Sist oppdatert

I fjor tapte KIL 3-0 borte mot Øygarden. Ingen snakket om kampen da sluttsignalet lød. Alle var opptatt av de fullstendig håpløse baneforholdene og at kampen aldri burde vært spilt.

En rask titt på værmeldingen viser at forholdene mest sannsynlig blir enda verre når lagene møtes igjen i kveld. Det bør bety at dommer Steinar Hauge og kampdelegat Hans Lokøy velger å utsette kampen eller trekker innomhus i Vestlandshallen, hvis det er mulig.

De kan bare ikke tillate at kampen spilles på Ågotnes gress om meteorologene treffer med værmeldingen. Til syvende og sist er det dommer Hauge som har det siste ordet, og vi forventer at han er sitt ansvar bevisst, og ikke lar tilfeldighetenes spill avgjøre.

Millioner av kroner står på spill. Arbeidsplasser står på spill. Og da vil det være en regelrett skandale om kampen blir gjennomført som planlagt på hjemmelagets gressbane.

Pål Sønsteli

Det er ventet ekstremvær, i hvert fall i fotballsammenheng. Det er nemlig meldt bøttevis med regn gjennom hele dagen og ettermiddagen, og liten kuling under kampen. Da sier det seg selv at været og forholdene kan være det som avgjør hvem som vinner.

Slik vil vi ikke ha det! Og i hvert fall ikke når dette er en kamp som kan avgjøre om lagene rykker ned eller berger plassen. Millioner av kroner står på spill. Arbeidsplasser står på spill. Og da vil det være en regelrett skandale om kampen blir gjennomført som planlagt på hjemmelagets gressbane.

Vi husker alle kampen fra i fjor, hvor Mr. Lee var alene med keeper, men ballen stoppet i en vanndam. Da var stillingen 0-0. Banen var mer egnet til vannpolo enn fotball.

La oss i rettferdighetens navn unngå en ny skandale, i en kamp som kan bety et være eller ikke være for Øygarden og KIL.

Powered by Labrador CMS