Bjørn Moen og Sæming Sørjoten i vinduet gjør Skihytta klar til ny sesong.

Nye løyper og fokus på smittevern

Helt som vanlig blir det nok ikke, men KIL-Ski har brukt sommeren godt. Løypenettet er utvidet, lysløypa klar og Skihytta er forberedt på smittesikker drift. Når snøen kommer, er du velkommen til en ny sesong i KIL-Skiløypene.

KIL-Ski sørger for at Kongsvinger har et stort nett med trikkeskinneløyper som starter helt inne i byen og lysløype på Sæter. Løypene er godt merket, og for mange er Skihytta på Tjernsli mål for turen.

Sjekk løypekartet!

Skihytta på Tjernsli er pusset opp. Til vinteren holder KIL-Ski den smittesikkert åpent lørdager og søndager fra 9. januar.

Smittevern på Skihytta

Skihytta vil være turmål med toddy og vafler, også om vinteren skulle bli en koronavinter. Så sant det er føre til det, blir det åpen hytte både lørdag og søndag fra 9. januar.

— Vi har laget rutiner som vil gjøre skihyttebesøket smittesikkert dersom det blir nødvendig, forteller Simen Forfot, ansvarlig for hyttedrift i KIL Ski.

Sammen med en stor vertskapsgjeng har han forberedt sosial avstand, forsterket renhold, spriting, sikker servering og kontantløs betaling med Vipps. Den tradisjonelle måneskinnsturen er dessverre avlyst.

— Det blir makstall inne om gangen med telling i døra, ekstra sitteplasser ute og kiosksalg gjennom vinduet, sier han og oppfordrer skiløperne til å spre turen ut over hele dagen, både tidlig og sent.

— Og får vi ingen snø, holder vi åpent likevel hvis det går an å ta turen til fots eller på sykkel, forsikrer Simen Forfot.

To nye løyper

Kantklipperen har vært nettet rundt i sommer og laget god plass til løypemaskinen

Løypelaget står på året rundt. Denne sommeren har de blant annet ryddet en helt ny trase fra Bogerfløyta til Bogersjøen og gjenåpnet ei løype i Vardåslia.

— Lett kupert, skikkelig skogsterreng og fine utsikter, forteller Svein Johansen, en av løypeleggerne.

Med de nye traseene passerer nettet 50 kilometer.

— Vi har vært gjennom mesteparten av det med ryddesager og krattknuser, noen steder også med gruslass og gravemaskin. Seniorene i laget, Dagfinn Stangnes og Ottar Hofossbråten fortjener ekstra takk for iherdig innsats, forteller han.

Slik vil vi ha det. KIL-Ski kjører opp mer enn 50 km trikkeskinneløyper vinteren i gjennom. Men gratis er det ikke. Alle bidrag hjelper.

Evig økonomimas

Trikkeskinner, lys i lysløypa og skihytte koster, og KIL Ski er helt avhengig av støtte fra dem som bruker tilbudet og fra velvillige sponsorer.

— Mange gir oss grasrotandelen fra tippinga, og det tikker jevnlig inn oppdrag til løype-vippsen vår. Og vi møter mye velvilje når vi får regning fra skisporet.no, når vi trenger maskinhjelp og må reparere våre egne. Men det er ikke hvert år det holder helt inn når vi gjør opp regnskapet, så bruk gjerne vippsen enda mer, oppfordrer Johansen.

Følg med på Facebook og Skisporet.no

Steinbittvegen opp til Skihytta har fått et gruslag. Ivar Holth Transport stilte med bil.

KIL-Ski løypestatus på Facebook er et godt sted når du vil være oppdatert om det som skjer i og rundt løypene.

— Vi har nesten 2000 følgere som får tilnærmet sanntids meldinger om det vi driver med sommer og vinter. Diskuterer og kommenterer gjør de også, og det skjer ikke sjelden at de ber om smøretips. Litt skummelt å gi akkurat det, men vi har ikke fått noen klager, ler Svein Johansen.

Du kan også sjekke løypestatusen på skisporet.no. Der blir kartet oppdatert mens løypemaskinen kjører.

Har du en løypelegger i magen?

Kunne du tenke deg å ta i et tak i løypene eller på Skihytta? Kontakt gjerne Svein Johansen i KIL-Ski.

Powered by Labrador CMS