Kommentar

Vi tror at ballen vil sprette KILs vei i innspurten og at plassen i Obos-ligaen reddes med et nødskrik.
Vi tror at ballen vil sprette KILs vei i innspurten og at plassen i Obos-ligaen reddes med et nødskrik.

Slik berger KIL plassen

Etter å ha vurdert terminlista og innspurten for lagene i bunnstriden tror vi KIL berger plassen med et nødskrik med seier over Ull/Kisa i den siste seriekampen på Gjemselund 5. desember. Vi tror KIL med seier i siste serierunde krabber over streken, og ender på 13. plass med 30 poeng. Strømmen får 29 poeng og må ut i kvalik, mens Ull/Kisa rykker ned med dårligere målforskjell enn Strømmen.

Vi forstår at det er enkelt å hevde at vi er mer optimistiske enn Flåklypas Solan Gundersen med en slik spådom. Men vi mener likevel at vår spådom er realistisk. Det har skjedd langt større undere enn om KIL er å finne i Obos-ligaen kommende sesong. Det eneste som er sikkert er at mister du troen på at det er mulig, så får du rett!

Mange nøkler

Det finnes ikke bare én nøkkel for å klatre over streken. KIL trenger et helt nøkkelknippe. Og KIL må klare seg med knippet de har, for det er for seint å file opp nye nøkler. Overgangsvinduet er som kjent stengt.

Det eneste som er sikkert er at mister du troen på at det er mulig, så får du rett!

Pål Sønsteli, journalist Mitt Kongsvinger

Én av nøklene til å berge plassen er nysigneringen Kamer Qaka. Midtbanespilleren fikk en drøy time mot Jerv, før han gikk tom og måtte byttes ut på stillingen 1-0 til KIL. Kamer rakk likevel å vise at han har kvaliteter som ingen av de andre spillerne har vist denne sesongen. Og han vil bare bli bedre og bedre. Vi tror Kamer i enda større grad vil gå foran – og med det også dra med seg flere av lagkameratene. For det finnes ikke tvil om at KIL består av spillere som har kvaliteter som ikke er en bunnstrid verdig. Kvalitetene som var der da KIL leverte solide prestasjoner mot Mjøndalen, Sarpsborg 08 og Lillestrøm før sesongstart, blir ikke borte over natta – selv om det har sett slik ut.

Mer kynisme

En annen nøkkel blir å finne veien til riktige nettmasker. Ett mål i snitt er latterlig svakt. KILs kaptein Adem Güven vet bedre enn noen andre at han ikke har prestert i nærheten av sitt beste. Men det blir ikke bare for enkelt – det blir helt feil – å skylde på han.

En annen nøkkel er å bli mer kyniske. KIL må kutte ut småspillet på tvers på egen halvdel. Det har forårsaket nok av skjebnesvangre feil i år, og har vist seg dørgende kjedelig og enda mer ineffektivt. Raskere overganger og tørre å gripe muligheten når den byr seg blir viktig. Vi synes å ha sett tendenser til dette etter at Espen Nystuen overtok treneransvaret.

Tid for revansje

En annen nøkkel – og kanskje den viktigste – blir å møte skjerpet på jobb. KIL-gutta må ta på alvor det å være 24-timersutøver. Det bør være det enkleste og mest selvfølgelige av alt. Dessverre har det ikke sett slik ut denne sesongen. Jeg kan ikke huske et KIL-lag som har hatt så mange avgjørende personlige feil som i år. Det er mer enn på høy tid å revansjere det!

Ser vi på gjenstående kamper, så mener vi KIL på papiret har igjen det enkleste programmet – i den grad det går an å si at noe er enkelt når du ligger ankret i bunnen av tabellen.

Slik ender det

Likevel drister vi oss til å spå følgende utfall i serieavslutningen:

HamKam

HamKam-Sogndal U
Tromsø-HamKam H
HamKam-Åsane U
KFUM-HamKam H

HamKam-Ull/Kisa H

HamKam-Strømmen H

Ranheim-HamKam H

HamKam-Lillestrøm B

Øygarden-HamKam B

HamKam ender på 11. plass med 34 poeng

Grorud

Ull/Kisa-Grorud H

Grorud-Åsane U

Stjørdals-Blink-Grorud U

Grorud-Strømmen U

Jerv-Grorud H

Grorud-Raufoss H

Sogndal-Grorud H

Grorud-KIL H

Lillestrøm-Grorud H

Grorud ender på 12. plass med 33 poeng

KIL

KIL-Ranheim U

Øygarden-KIL B

KIL-Raufoss H

Tromsø-KIL H

KIL-Sandnes Ulf H

Åsane-KIL H

KIL-Stjørdals-Blink H

Grorud-KIL H

KIL-Ull/Kisa H

KIL ender på 13. plass med 30 poeng

Strømmen

Strømmen-Raufoss U

Sandnes Ulf-Strømmen H

Strømmen-Sogndal B

Grorud-Strømmen U

Strømmen-Stjørdals-Blink H

HamKam-Strømmen H

Strømmen-Ull/Kisa U

Åsane-Strømmen H

Strømmen-Tromsø U

Strømmen ender på 14. plass med 29 poeng

Ull/Kisa

Ull/Kisa-Grorud H

KFUM-Ull/Kisa U

Ull/Kisa-Sandnes Ulf U

Åsane-Ull/Kisa H

HamKam-Ull/Kisa H

Ull/Kisa-Lillestrøm B

Strømmen-Ull/Kisa U

Ull/Kisa-Sogndal B

KIL-Ull/Kisa H

Ull/Kisa ender på 15. plass med 29 poeng

Øygarden

Jerv-Øygarden H

Øygarden-KIL B

Øygarden-Ranheim B

Raufoss-Øygarden H

Øygarden-Tromsø B

Stjørdals-Blink-Øygarden U

Øygarden-Sandnes Ulf U

KFUM-Øygarden U

Øygarden-HamKam B

Øygarden ender på 16. plass med 20 poeng

Powered by Labrador CMS