Trygve Skaug gleder seg stort til å komme tilbake til Vinger kirke - selv om det bare er de 50 første som kjøpte billett til hver av de to konsertene som får komme.

— Jeg er veldig glad i Vinger kirke

Lenge var det usikkert om Trygve Skaug kom til å spille sine to oppsatte konserter i Vinger kirke kommende lørdag. Men for 100 utvalgte gjør han seg klar.

Publisert

Vinger kirke får kun lov til å ha 50 personer til stede samtidig – og det spiller ingen rolle om det gjelder en begravelse, dåp, gudstjeneste eller konsert.

En av landets mest spilte artister for tida, Trygve Skaug, hadde solgt ut begge sine konserter med utgangspunkt i at det kunne komme 200 personer samtidig. Mange andre førjulsartister hadde gjort det samme i en tid der vi virkelig er sultefôret på å få være fysisk til stede på et kulturelt arrangement.

Mens de aller fleste andre artister har avlyst sine juleturneer, kommer Trygve Skaug som planlagt.

— Jeg synes det er viktig at alle som har mulighet til å opprettholde juletradisjoner og formidle juleinnhold gjør det nå. Og jeg opplever at folk bidrar på alle de måter de kan for å spre juleglede. Jeg er glad for at jeg har muligheten til å gjøre noe på mitt vis, sier Trygve til Mitt Kongsvinger.

Men det blir altså ikke konsert for 200 personer ganger to.

Med de lokale koronarestriksjonene er det bare mulig å ha 50 personer på hver av dem.

— Det er de første 50 som kjøpte billett som får tilbudet om å komme. Førstemann til mølla. Jeg skulle jo helst sett at alle fikk et tilbud, men tiden strekker ikke til for å kunne gjennomføre med 50 kapasitet for alle som har billett. Men jeg håper de som ikke får kommet, dukker opp senere så vi kan møtes ved en annen anledning. Og at de bruker billettpengene de får refundert på å gjøre noe koselig julete for seg selv, fortsetter artisten.

De få utvalgte publikummerne kan se fram til en drøy halvannen time med en julete utgave av den populære artisten, som gjør seg bemerket akkurat nå ikke minst takket være duetten med Ulrikke Brandstorp.

— Jeg gleder meg til å få spille i Kongsvinger igjen. Jeg er veldig glad i Vinger kirke, etter å ha spilt der flere ganger før. Og som en voldsomt stor Henriksen-fan, så er det en fryd å få vandre rundt i det universet. Jeg går meg alltid en god tur rundt i området når jeg er der. Og kjører innom «Skogli» og grustaket på vei hjem, avslutter Trygve Skaug.

Powered by Labrador CMS