Vinger transportservice AS har sju lastebiler og varebiler på veiene i vårt distrikt med pakker som skal fram til jul. Jan Erik Wold laster opp sin bil før den skal ut på veien.

Hektiske dager for å få ut alle pakker til jul

PostNord forventer en 40 prosent økning i netthandel generelt, og en 400 prosent økning i hjemlevering spesielt, nå i ukene før jul. Toppen forventes denne uka og Vinger transportservice AS står på for å få ut alle pakker før jul.

Publisert

I disse dager er det ekstra hektisk for Vinger transportservice som leverer ut pakker for PostNord i Kongsvinger-distriktet. Mange tusen pakker er daglig innom terminalen på Norsenga i Kongsvinger før de blir transportert videre ut i distriktet.

Økning i netthandel og hjemlevering

PostNord sin kommunikasjons- og markedsdirektør, Ole A. Hagen, kan fortelle at i løpet av de to siste to ukene har det blitt levert ut ca 2,2 millioner pakker rundt om i landet gjennom deres transport-nettverk.

PostNord forventer en 40 prosent økning i netthandel generelt, og en 400 prosent økning i hjemlevering spesielt, nå i ukene før jul. Hagen oppfordrer alle som har mottatt beskjed om pakker på utleveringssteder til å hente ut disse rask

Hver eneste natt nå før jul kommer det 5-6 store PostNord-containere med pakker til Norsenga på Kongsvinger. Herfra og ut til kunder og utleveringssteder på Grue Finnskog, Kongsvinger, Eidskog, Sør- og Nord-Odal samt deler av Nes er det Vinger transportservice AS som sørger for transporten.

Opptil seks slike 40 fot store containere leveres hver natt på terminalen ved Norsenga. Her blir pakkene sortert og lastet om for videre transport ut til kundene

På mottaket på Norsenga i Kongsvinger jobber det fire mann nattestid med å sortere og klargjøre alle pakker for videre transport ut til kundene. Pakkene blir sortert etter kjøreruter.

Vanligvis er det fri i helgene, men i desember jobbes det også på terminalen i helger for å få unna alle pakker som skal leveres ut til kunder nå før jul

Tusen pakker kjøres ut daglig

Pakkene blir sortert og fordelt på selskapets sju biler og lastebiler, som hver gjør mellom 40 og 60 leveringer daglig rundt om i distriktet. Hver levering kan inneholde mange pakker.

Daglig leder Frank Engh og hans mannskaper i Vinger transportservice AS har travle dager nå før jul.

Antallet pakker daglig leder i Vinger transportservice AS, Frank Engh, og hans mannskaper leverer nå før jul løper fort opp til mellom 2000 og 3000 pakker daglig.

Eva Endsjø laster opp sin store lastebil med pakker som skal ut til utleveringssteder i Kongsvinger, Odalen og i Nes.

— Det blir en del lange dager nå før jul, sier Eva, før hun haster videre for å få fylt opp lastebilen.

Flere ønsker levering hjem

— Nå er det hektisk om dagen, sier Frank Engh.

— Det har egentlig vært mye helt siden Norge stengte ned i mars, med en ekstra topp nå rett etter den store handledagen Black Friday.

Engh har inntrykk av at stadig flere ønsker varene levert hjem fremfor å gå i butikker nå under koronatiden.

Eva Endsjø laster opp lastebilen sin med pakker som skal ut til utleveringssteder i Kongsvinger, Odalen og Nes.

I tillegg har mange nettbutikker fri levering som en del av sine tilbud. Mengden pakker som kjøres ut i disse dager er oppimot tre ganger så mange som en normal-uke ellers i året, ifølge Engh.

Nærmer seg toppen

En del pakker blir kjørt ut til utleveringssteder i butikker rundt om i distriktet, men mye skal også leveres helt hjem. Ofte kan det være krevende kjøreforhold, og det har vært en del glatte veier de siste dagene.

— Det er spesielt på de mindre veiene det kan være glatt, sier Engh, og legger til at det heldigvis ikke har vært noen uhell.

Er føreforholdene for krevende så kan det hende at man ikke kan levere, men dette avtales da med kunden på telefon.

Mannskapene i Vinger transportservice AS står på for å få ut alle pakker før jul.

— Vi tror toppen kommer denne uka, sier Frank Engh og legger til at det skal bli greit med juleferie, når den tid kommer.

Powered by Labrador CMS