Linda Andersen Ness viser frem adventsposene med 24 utlånte bøker og et julepyntet bibliotek.

Linda og biblioteket hjelper gjerne til med adventskalenderen

Første søndag i advent og straks er vi inne i julemåneden desember. Mangler du adventskalender, og skulle gjerne sikret deg en, så tilbyr Kongsvinger bibliotek en gratis og spesialtilpasset variant: Adventsposer med 24 lånte bøker.

Publisert Sist oppdatert

— Ser du etter en stressfri og miljøvennlig adventskalender? Som til og med er gratis? Stopp leitinga - vi tilbyr adventsposer med 24 lånte bøker, der du kan trekke en ny overraskelse hver eneste dag.

Slik lød beskjeden på Facebook, da Kongsvinger bibliotek tidligere denne uka delte sitt siste tilskudd med kreativ litteraturformidling. For kan man ikke invitere inn i biblioteket, vil de ansatte gjerne sørge for å få bøkene ut til befolkningen.

Flere har allerede sikret seg 24 bøker frem til jul, kort tid etter at meldingen ble lagt ut fikk de henvendelser.

— Nå har vi pakket tolv sekker med bøker. Vi hadde først for få sekker, så vi måtte ut og skaffe flere, sier Linda Andersen Ness, og viser frem et par adventsposer som er klare til å hentes.

Linda er nyansatt på Kongsvinger bibliotek, og roser arbeidsplassen for å tenke kreativt.

— Vi har lånt ut mange bøker, det er veldig bra at folk ønsker å benytte seg av tilbudet. Vi i biblioteket har veldig lyst til å skape god stemning i desember, og særlig i år, når mange kanskje trenger noe mer å glede seg over. Adventskalenderen er både for barn og voksne, men vi har fått mest henvendelser om å sette sammen bok-kalender til barn.

Og du får også romjula på deg til å lese ferdig, bøkene kan du ha frem til 10. januar. Biblioteket sørger også for å tilpasse adventsposene etter hver enkelts preferanser.

— Vi har lånt ut mye forskjellig: Faktabøker, tegneserier og bildebøker, noen julebøker selvsagt og romaner, sier Linda.

Biblioteket tar imot bestillinger på Facebook og setter deretter sammen en adventskalender fortløpende basert på hva du ønsker å lese. Så får du beskjed når adventsposen er klart for henting.

Bibliotekets åpningstider er 11-18 på hverdager og 11-15 på lørdag. Selv om tilbudet om meråpent er stengt på grunn av korona, er Linda sjeleglad for at biblioteket kan holde åpent.

— Vi har valgt å stenge andre etasje, for å ha kontroll og tilfredsstille smitteverntiltak. Følger man disse, så er det bare å ta turen hit og ta et dypdykk inn i litteraturens verden. Å lese er et godt avbrekk fra hverdagen. Så håper vi også at vi bidrar til litt juleglede, sier Linda, som har tatt Mitt Kongsvinger med rundt i et julepyntet bibliotek.

Powered by Labrador CMS