Underholdningssjefen Tom Wangerud kunne gått konkurs, men tenkte i stedet nytt.

Tom har fått tilbake livsgrunnlaget

Tom Wangerud har reddet julebordsesongen. Ikke bare for andre, men også for seg selv.

Publisert

– Jeg har fått gjort i stand et nettprodukt som mange nok vil ha. Det har blitt min redningspakke, og julebordsesongen fortsetter som før. Jeg hadde ikke forventet det, sier Wangerud.

Tom Wangerud, innehaver av «Underholdningssjefen», har som så mange andre kulturarbeidere hatt et vanskelig 2020. Julebordsesongen er spesielt kritisk, men i stedet for å kaste inn håndkleet har han begynt med juleunderholdning på nett.

Hver dag sitter han nå på Teams eller Zoom mens han arrangerer julebord over det ganske land. Den ene timen kan det være et firma fra Stavanger - neste gang kan det være fra Oslo.

Måtte omstille

En egenkomponert julefortelling og julequiz er bare noe av det Wangerud kan by på.

– Det blir servert på en enkel og underholdene måte. Så har jeg pynta med virtuell julebakgrunn og julemusikk i bakgrunnen. Det blir ganske koselig likevel, sier Wangerud.

Foredrag om hvordan arbeidsplassen skal holde sammen i krevende tider er også tema. Slik måtte det bli i 2020. Tilbake i mars var det vanskeligere tider.

– 12. mars var det helt slutt. Den dagen satt jeg bare og tok imot telefoner med kanselleringer. Som selvstendig næringsdrivende har det vært en vanskelig situasjon, men heldigvis har det vært støtteordninger. Nå blir det snart slutt på den, og hvis jeg ikke kunne ha omstilt meg, ville jeg nok gått konkurs. Jeg har tatt konsekvensen av at jeg måtte tenke annerledes. Når det fungerer, har jeg fått tilbake livsgrunnlaget, sier Wangerud.

Ikke bare julebord

Over nyttår er det lite som tyder på at alt skal bli som normalt igjen. Også julebordsesongen tar slutt.

– Julebordsesongen er blitt kjempebra. Over nyåret må jeg tenke nytt igjen. Da skal jeg gå i gang med kickstart på året for bedrifter som vil gi sine ansatte en god start på året.

Den pakken har han allerede gjort klar.

– Jeg vil være på nettet, og kundene mine vil være på nettet. Det jeg må formidle da er hvordan vi skal komme oss gjennom vinteren, og fortsatt ha det fint. Vi må holde ut en stund til, men jeg vil at folk skal være så glade som mulig, sier Wangerud.

Powered by Labrador CMS