Liam Sætre kunne juble for en vakker scoring i undertall. Nylig var Sætre med på en U16-landslagssamling

Lærerik sesong for U18

For første gang siden sesongen 1998/99 stiller Kongsvinger med et U18-lag i eliteserien. Kongsvinger visste de ville få det tøft, men tar god lærdom av den tøffe motstanden. Fredag kveld ble det 3-9 tap hjemme mot Stjernen.

Publisert Sist oppdatert

Det så lyst ut med tanke på at Kongsvinger skulle hente hjem sin første seier i U18 Elite fredag kveld. De ledet 2-0 mot Stjernen etter scoringer av Liam Sætre og Dag Hartmann Nicolaisen.

Men Fredrikstad-laget slo brutalt tilbake og snudde kampen slik at de ledet 3-2 etter første periode. I andre periode punkterte gjestene kampen og ledet 8-3 før siste periode. Marius Sværen scoret Kongsvingers mål i midtperioden. Stjernen kontrollerte til slutt inn til 9-3-seier, uten at Kongsvinger hang altfor mye med hodet. De visste at møte med eliten ville bli tøff. Fortsatt har de til gode å vinne sin første kamp, men guttene har overrasket mange lag og har noen knepne tap etter 10 serierunder.

Tor Ole Tangen har trent U18-guttene siden de var U8-lag.

Trener Tor Ole Tangen har trent guttene siden de var et U8-lag, og han forteller at de var klar over at dette ville bli en resultatmessig tøff sesong.

– Det viktigste for oss er utvikling, og hverdagen vi har med seks økter og to kamper i uka er utrolig utviklende for gutta. Vi synes det er moro å møte de store klubbene og får prøve oss på dette nivået. Jeg tror også mange av dem er blitt overrasket over oss. Vi er et ungt U18-lag, poengterer treneren.

En av de unge guttene er Liam Sætre, som er aktuell for U16-landslaget. Den lynraske løperen var med på forrige landslagssamling i Skien, og Tangen mener han ligger godt an til å bli tatt ut igjen.

– Jeg har dialog med landslagstreneren, og jeg tror vi får se mer av han på landslaget. Norge trenger en målfarlig spiller som Liam, sier Tangen.