Anders Støp (t.v.), Anders Bekkerud og Jørgen Spenningsby er blant de som bruker Golfer'n i vintersesongen.
Anders Støp (t.v.), Anders Bekkerud og Jørgen Spenningsby er blant de som bruker Golfer'n i vintersesongen.

Endelig åpnet John Olav dørene til Golfer'n

Med et strengt koronaregime åpnet John Olav Aamodt dørene igjen hos «Golfer'n». Siden torsdag har det vært kun vært et fåtall timer det ikke har vært noen i sving her.

Publisert Sist oppdatert

Nå strømmer ivrige golfere endelig til Golfer'n hos John Olav Aamodt. Innegolfen er de siste årene blitt et viktig supplement i vintersesongen.

54 medlemmer har allerede vært innom og spilt siden åpningen på torsdag, og for tiden er det bare tillat med maks tre per gruppe.

Mitt Kongsvinger tar turen innom lørdag. På litt over to døgn har det med andre ord vært lite stopp i spillet på Golfer'n sine simulatorer. Det føles ganske realistisk, tross alt.

– Du får ikke den samme lengdefølelsen på slagene, men dette er den beste erstatningen du kan få, mener Anders Støp.

For anledningen har de «reist» til Sør-California for å spille. På andre siden av veggen er det Kari Isnes og Olga Marie Solbjør som gjør opp om seieren etter snart 18 jevne hull.

Ingen hårsårhet

Støp spiller i lag med Anders Bekkerud og Jørgen Spenningsby. Det er en god stund svingen satt helt som den skulle, så noen feilslag må regnes inn i midten av januar.

– Spesielt de første hullene var det mye rart, forteller gutta.

Mitt Kongsvinger møter dem mot slutten av spillet. Da sitter det bedre. Men det blir litt kompismobbing når Støp slår ballen i vannet tre ganger på rad.

– Du ser at det kan gå en kule varmt, ja? sier Støp spøkefullt.

Det er uansett ikke anledning for å være hårsår. Det er moro å spille golf igjen likevel.

– Så er det veldig moro når det går bra, sier Spenningsby.

Anders Bekkerud før slag.
Anders Bekkerud før slag.

Fra hockey til golf

Støp, Bekkerud og Spenningsby kommer alle fra hockeymiljøet. De er alle tre relativt ferske fortsatt.

– Dette plukker de opp ganske fort, og de slår veldig langt. Det må være noe som ligger i ryggmargen, for dette mestrer de, sier John Olav Aamodt, eieren av Golfer'n.

John Olav Aamodt demonstrer svingen. Her finpusses den.
John Olav Aamodt demonstrer svingen. Her finpusses den.

Bedre og bedre fasiliteter

Selv henger John Olav mest rundt på bruket, koker opp kaffe og snakker med gjestene.

Han viser så rundt om på bruket. Golfer'n har nå mer enn bare to simulatorer. Treningsapparater som er direkte forbundet med golf er det også mulig å prøve ut. Om det så er putting, sving eller lengdetrening.

– Selv blir det fint lite spilling. Det hender at noen ikke møter opp eller ikke kan likevel, men jeg vil at plassen skal gå til dem som vil. Selv kan jeg alltids spille om natten, hvis jeg ville det, sier Aamodt.

Litt spill blir det likevel. For ikke altfor lenge siden da Aamodt spilte og skulle svinge med kølla, glapp den plutselig ut av hånda. Kølla fløy i veggen bak ham, og merket som kom er blitt sparklet igjen. Om ikke lenge blir det uansett et lite minnesmerke der.

– Det skal stå «John Olav var her.» Jeg syntes det var et morsomt forslag. Man får stå for det man gjør, sier han med godt humør.

En gang holdt det på å gå gærent, men veggen tok litt skade. At John Olav var her kommer på veggen snart.
En gang holdt det på å gå gærent, men veggen tok litt skade. At John Olav var her kommer på veggen snart.
Powered by Labrador CMS