Ole Christian Veiby er preget etter å ha mistet en venn i skredraset i Gjerdrum.
Ole Christian Veiby er preget etter å ha mistet en venn i skredraset i Gjerdrum.

Minnes sin venn og samarbeidspartner:
– Eirik var en herlig type

Ole Christian Veiby er i sorg etter at hans venn og samarbeidspartner Eirik Grønolen er blant de omkomne i skredkatastrofen i Gjerdrum.

Publisert Sist oppdatert

– Da jeg leste i mediene at Eirik Grønolen var blant de savnede fikk jeg en skikkelig klump i magen. Det første jeg tenkte på var om det kunne være flere i området der med samme navn, men jeg forsto jo raskt at det måtte være han. Jeg håpet selvsagt i det lengste at han skulle bli funnet i live, sier Ole Christian Veiby til Mitt Kongsvinger.

31 år gamle Eirik Grønolen, som opprinnelig kommer fra Valdres, er den første av de omkomne fra kvikkleireraset som ble identifisert. Grønolen omkom da huset han bodde i ble tatt av kvikkleireskredet. Samboeren hans og hunden Milli overlevde skredet.

Gjennom sitt IT-selskap Dunderverk har Grønolen jobbet med flere av Norges fremste sportsutøvere, deriblant rallyføreren fra Kongsvinger. Grønolen har designet og utviklet hjemmesiden hans, og har vært en god samarbeidspartner for Even Management. Øvrige idrettsprofiler som samarbeidet med Grønolen var blant annet tennisesset Casper Ruud, rallyfører Andreas Mikkelsen og alpinistene Aksel Lund Svindal og Henrik Kristoffersen.

Eirik Grønolen.
Eirik Grønolen.

– Eirik var en utrolig flink kar. Jeg synes han har designet og utviklet en veldig kul hjemmeside for oss. Han var nytenkende, fremoverlent og fin å samarbeide med. Han var en herlig type og engasjert i det han holdt på med. Vi delte også en stor felles interesse i bil, og mange av våre samtaler handlet om det. Som bilentusiast var han spesielt interessert i Audi Sport, og jeg vet at han nettopp hadde kjøpt seg en Audi RS Q3. Jeg har også hatt noen Audier, og vi har delt erfaringer om bilene vi har hatt, sier Ole, som innrømmer at tragedien i Gjerdrum gjør at han stopper opp og tenker over hvor skjørt livet kan være.

Flyfoto av ruinene etter skredkatastrofen.
Flyfoto av ruinene etter skredkatastrofen.

– Det er en utrolig spesiell og vanskelig situasjon. Selv om det er vondt for meg, så vet jeg at det er mange som har det mye verre. Mine tanker går til familie og de aller nærmeste, og til de som fortsatt savner noen uten å ha fått svar ennå, understreker Ole Christian.

Powered by Labrador CMS