Kommentar

Den allerede mye omtalte trappa ved gamlebrua i Kongsvinger sentrum.

Trappa fra helvete

Visuell forsøpling, eller rett og slett bare en praktisk innordning? Den nye trappa i skråningen ved Kongssenterets parkeringsplass ved gamlebrua har i løpet av tre døgn rukket å bli en av de mest diskuterte lokale sakene. I hvert fall i sosiale medier. Eller kanskje rett og slett bare på Facebook.

Trappa ble montert en helt vanlig November-grå dag denne uka. Løftet på plass etter å ha blitt bygd i et fabrikklokale der man kan slike ting. En stålinnretning som med gode kalkyler smatt rett på plass i den forhatte skråningen. Den skråningen som nærmest er sleip, glatt og uframkommelig hele året – bortsett fra i en tørkeperiode midt på sommeren.

Hei kommune, jeg prøvegikk denne trappa i går kveld (selv om det sto en bukk eller tre foran nedgangen), og jeg må bare si at den leverer. Den er ikke det vakreste jeg har sett, men gjør definitivt jobben. Gleder meg til å se enda flere praktiske løsninger i sentrum.

For øvrig har denne ugressbekledde, rett ut sagt stygge, uflidde skråningen omtrent vært ubrukelig – selv om den har vært benyttet så mye at det gjennom årene er laget flere stier og nedfarter. Det blir ikke slike spor av seg selv, kan vi vel konstatere. Det er sikkert ganske mange av oss som har prøvd oss på denne snarveien. Og latt oss irritere over at vi akkurat har gjort det, etter å ha gått inn for landing et sted mellom to parkerte biler, eller forsøkt å ta nok fart fra bunnen for å nå toppen. Kanskje med helt feil sko, kanskje mens det er is og snø, kanskje med et veldig dårlig resultat.

Men likevel for å spare noen avgjørende sekunder.

Kongsvinger kommune har nok for lengst sett at denne skråningen har utfordret folk i alle aldre, kanskje til og med tenkt at det ville vært smart med direkte adgang mellom stien elvelangs og brua.

Så da bestilte de en ståltrapp for å bøte på en hverdagslig utfordring.

Etter en del av reaksjonene å dømme, så skulle man jo ikke gjort det. For når mange nok (foreløpig) er ferdig med å diskutere parkeringsordningen ved kjøpesenteret, så fikk de jammen denne trappa fra helvete i fanget. Som om det ikke er vanskelig nok å drive butikk i et senter i denne tida.

Det er foreløpig ingen som har postet dette innlegget på Facebook, så da gjør jeg det her:

«Hei kommune, jeg prøvegikk denne trappa i går kveld (selv om det sto en bukk eller tre foran nedgangen), og jeg må bare si at den leverer. Den er ikke det vakreste jeg har sett, men gjør definitivt jobben. Gleder meg til å se enda flere praktiske løsninger i sentrum.»

At irritasjon kan slå ut i blomst på så mange ulike steder i denne byen, tyder vel bare på at det tross alt skjer noe.

Så kanskje vi heller skal si «takk for at du irriterer deg».

Det er jo en form for å bry seg det også.

Powered by Labrador CMS