Stikkledningene går igjen

Vannledninger og stikkledninger er blitt en vrien politisk og kommunal sak i Kongsvinger.

Stikkledningene var igjen et tema i Formannskapsmøte, og selv en enkel orientering viste at problematikken rundt private eller offentlig vanntilførsel er langt fra løst i kommunen.

Mitt Kongsvinger har ved flere anledninger skrevet om de problemene en stikkledning har utløst i kommunen. Det hele startet med at flere private huseiere sjokkert oppdaget at de var eiere av en 150 meters vannledning i Lia. En vanntilførsel ingen vil vedkjenne seg eierskap til, med de utfordringer det skaper blant annet ved vedlikeholdskostnader.

Andreas Fuglum fra administrasjonen orienterte Formannskapet om saken på nytt onsdag, og viste klart at diskusjonene kommunen og GIVAS har hatt om saken er pikante og vriene. GIVAS er foreløpig ikke ferdig med å utrede saken før den kan legges på bordet til politisk behandling. Konsekvensene og likhetsprinsipper vil måtte stå sentralt i behandlingen videre, og GIVAS/kommunen innrømmer at de på ingen måte har noen oversikt over omfanget denne saken vil kunne ha.

FrPs Kjell Arne Hansen ville allerede nå signalisere sterkt at han ville fighte for de dette gjelder i Lia når saken kom til behandling. Det fikk KrFs Thor Ringsbu til å replisere at han også ville fighte for noe slikt, men at det ville bli en lang batalje all den tid det er så mange og lange stikkledninger å diskutere.

Powered by Labrador CMS