Smittesporing stoppet førerprøver

Smittesporing som følge av en koronasmittet sensor ved Lillestrøm trafikkstasjon, fikk konsekvenser for torsdagens førerprøver også i Kongsvinger.

Publisert

— Vi har i dag satt i gang smittesporing sammen med lokale helsemyndigheter, etter at det ble kjent at en av våre sensorer på Lillestrøm trafikkstasjon har fått påvist smitte av Covid-19. Situasjonen er fortsatt noe uavklart, og vi har derfor foreløpig kansellert alle dagens førerprøver på Lillestrøm og Kongsvinger trafikkstasjon, sier seksjonssjef Trond Ivar Blakkestad Olsen i Statens vegvesen.

Flere vil rammes

Seksjonssjefen tror smittesporingen og oppfølgingen av den vil få konsekvenser ut over torsdagens avlyste førerprøver.

— Det må regnes med at flere prøver kan bli kansellert denne og neste uke, som en følge av smitten. Vi holder kontakten med trafikkskolene, som står for utleien av kjøretøy til førerprøvene. Videre vil kandidatene som får sine prøver kansellert, bli varslet via SMS, fortsetter Olsen.

Kan overføres til Oslo

— Det er for tidlig å si noe om når de kansellerte prøvene kan bli avviklet, men vi ser om noen av dem kan bli kjørt ved Risløkka trafikkstasjon i Oslo. Vi holder dialogen med de aktuelle trafikkskolene i denne krevende situasjonen for både kandidater, trafikkskoler og Statens vegvesen, sier seksjonssjef Trond Ivar Blakkestad Olsen.

Statens vegvesen skriver i pressemeldingen at de vil komme tilbake med mer informasjon, når man har fått bedre oversikt over situasjonen.

Powered by Labrador CMS