Kanskje er det lenge til vi står så tett i tett på festival igjen. Etter et langt og kulturfattig år planlegger arrangørene for Festival Bohem 2021. Her fra festivalen i 2019, hvor blant annet punkrockbandet Oslo Ess spilte.
Kanskje er det lenge til vi står så tett i tett på festival igjen. Etter et langt og kulturfattig år planlegger arrangørene for Festival Bohem 2021. Her fra festivalen i 2019, hvor blant annet punkrockbandet Oslo Ess spilte.

Planlegger for festival til sommeren

I et brev til kommunen søkes det om støtte til Festival Bohem 2021. Der kommer det frem at festivalen begynner å vokse seg ut av Herdahlsparken samtidig som man vil sikre godt smittevern med større plass.

Publisert Sist oppdatert

Produksjonsleder for Festival Bohem i år, Tara Solli, sier til Mitt Kongsvinger at det nå om dagen jobbes hardt med planleggingen og i det hele tatt muligheten for å arrangere festival i 2021.

— Da ser vi også på hvordan det kan løses med tanke på smittevern. Vi jobber mot et litt større sted for å sikre koronaavstand. Vi vil komme tilbake med mer informasjon så fort vi har noe å komme med, sier hun.

Festival Bohem ble i 2019 og 2020 holdt i Herdahlsparken i Øvrebyen.

Kan bli en institusjon i Øvrebyen

Det søkes om tilskudd på 100.000 kroner til kommunen for arrangementet Festival Bohem 2021. Det er sendt tre alternative budsjett avhengig av situasjonen til sommeren og gjeldende regler.

— Covid-19 har satt en bremser for arrangementer det siste året. Dette gjør planleggingen av også årets festival ekstra vanskelig da et slikt arrangement er avhengig av at mange mennesker skal møtes på samme sted. Allikevel tenker vi at et slikt arrangement vil være særdeles velkomment i 2021, etter et langt og kulturfattig år, står det blant annet i søknadsbrevet - som i tillegg til Solli er signert styreleder Henning Olstad Kjøk og styremedlemmene Martin Skogrand og Martin Høgberget.

Festivalen opplyser tidligere år å ha tiltrukket seg et variert publikum, med en hovedgruppe på 25-45 år.

Fjorårets festival ble først avlyst nettopp på grunn av koronapandemien. På sommeren ble det en nedbygging av nasjonale koronatiltak. Dermed kunne det likevel arrangeres konsertkveld i parken med Signe Marie Rustad og Roger Græsberg og Foreningen.

Under festivalen i 2019 sto blant annet Frida Ånnevik, Oslo Ess og Inge Bremnes på scenen i Herdahlsparken.

— Med attraktive artister og profesjonell gjennomføring har festivalen lagt grunnlaget for å kunne bli en institusjon i Øvrebyen, som årlig kan stå for et ettertraktet kulturtilbud for publikum i Kongsvingerregionen, så vel som tilreisende, skrives det i brevet om økonomisk støtte.

— Festivalen har for det meste vært dugnadsdrevet og satt i gang via initiativ fra kommunens innbyggere, men vi ser at for å sikre arrangementets framtid og skape en forutsigbarhet, så må produksjonen rundt profesjonaliseres ytterligere. Her håper vi kommunen vil bidra til å legge til rette for å kunne stimulere det profesjonelle kulturlivet, som igjen vil kunne gi positive ringvirkninger for regionen.

Powered by Labrador CMS