Marita Helen Hansen lager koreografien til forestillingen, og har tidligere danset alt fra Kaptein Sabeltann til Melodi Grand Prix.

Inviterer unge dansere til digital audition

Koronapandemien satte en stopper for auditioner til Eventyrfestningen og «Oberst Krebs og jakten på festningssverdet». Nå inviteres det til audition via mobiltelefonen.

– Det er egentlig ingenting som kan gjøres på den vanlige måten om dagen, ler produsent og manusforfatteren bak «Oberst Krebs og jakten på festningssverdet», Martin Høberget.

Eventyrfestningen presenterer til sommeren familiemusikalen på Kongsvinger festning. På scenen står profesjonelle, amatører og ungdommer.

Heldigvis ikke bare hjemmekontor, innimellom må man tillate seg å møtes når man skal jobbe kreativt. Harald Engan (tv) og Martin Høgberget har jobbet i to år med manuset til forestillingen.

Det siste året har manusskriving, møter med komponist og til og med innspilling av musikk skjedd via hjemmekontorer og Zoom.

– Man blir jo litt gæren, men man kan ikke gi seg. Heldigvis er vi vant til å tenke kreativt.

Dansere mellom 13 og 25 år

I romjula lyste de ut danseaudition, og det kom påmeldinger fra både Kongsvinger, Oslo, Elverum og Moss – for å nevne noen. Med en ny lockdown måtte audition utsettes.

– Vi tar ingen sjanser, så nå går vi heller for en digital audition! Koreograf Marita Helen Hansen har laget og filmet en koreografi som man må lære seg, og sende inn en video til oss gjennom nettsiden Eventyrfestningen.no. Det er jo uansett lurt å få beveget seg litt når man sitter foran en skjerm hele dagen.

Regissør og manusforfatter Harald Engan vil gå gjennom alle filmene sammen med koreograf Marita, og finne ut hvem som passer til de forskjellige danserollene i ensemblet. De leter etter både gutter og jenter i alderen 13 til 25 år, og oppfordrer alle til å melde seg på, uansett ferdighetsnivå.

Fra et dansestudio på Bårdar danseakademi i Oslo oppfordrer regissør Harald Engan og koreograf Marita Helen Hansen dansere å melde seg på digital audition.

– Vi leter både etter de aller flinkeste danserne, og de som «bare» syns dans er gøy, forteller Harald og Marita.

Mange forskjellige roller skal fylles, og det aller viktigste er å ha utstråling på scenen.

– Vi ønsker også en variasjon i dansere, så enten man danser jazz, hiphop, moderne, ballet eller noe helt annet, så er det bare å melde seg på!

Moderne koreografi

Siste frist for å melde seg på er 1. februar, og det blir jevnlige danseprøver gjennom våren, så fort koronasituasjonen tillater det. Koreograf Marita har tidligere jobbet på produksjoner som Kaptein Sabeltann, VG-lista og Melodi Grand Prix, og er tydelig på at selv om historien er satt til 1800-tallet, så blir det spenstige saker:

– Det skal bli spennende, moderne og kule koreografier – og i alle fall ikke noe tradisjonelt! Det er mye humor og spenning i forestilling, jeg tror det blir fantastisk!

Krebs i sommer: Slik så det ut da det ble en miniversjon av «Oberst Krebs og jakten på festningssverdet» i fjor sommer. Kveldsforestillingen får premiere i juli 2021.

«Oberst Krebs og jakten på festningssverdet» har premiere 1. juli utendørs på Kongsvinger festning.

Powered by Labrador CMS