Emilie Enger Mehl sier at kampen om å beholde tingretten i Kongsvinger er ekstremt viktig.

Emilie Enger Mehl: — Er Frp blitt støtte for sentralisering?

Kongsvingers framtid som rettssted er høyst usikker. Nå mener Senterpariets Emilie Enger Mehl at det vil være et rent løftebrudd fra FrP, om partiet gir etter for Regjeringens forslag.

Publisert

I Statsbudsjettet legger nemlig Regjeringen opp til ny organisering av domstolene, der Kongsvinger foreslås lagt under Romerike og Lillestrøm.

Bakgrunn: Usikker fremtid for Glåmdal tingrett

Senterpartiet og Enger Mehl klarte i sommer å samle et flertall mot Regjeringens forslag til nye domstoler. Med i det flertallet var blant annet FrP. Nå frykter Enger Mehl at FrP skal løpe fra det hun hevder er en inngått avtale i saken.

— Jeg undrer på hvor FrPs Tor Andre Johnsen står i denne saken nå. Dette er et politisk spill, der det ikke forundrer om Johnsen og FrP hestehandler med tingretten og en ny politistasjon på grensa i potten, sier Emilie Enger Mehl til Mitt Kongsvinger.

— Kampen om å beholde tingretten i Kongsvinger er ekstremt viktig. Et forslag om å beholde tinghuset, men underlagt Romerike som administrasjon, er et rent skalkeskjul. Over tid vil dette sørge for at Kongsvinger tappes for ansatte, og at selve tinghuset blir ren skalkesjul og symbolsk.

— Om FrP løper fra den avtalen som ble inngått om forslaget til organisering, opplever jeg at FrP ender opp som et støtteparti for Regjeringens sentraliserings-planer. Det samme har skjedd tidligere i Sogn og Fjordane, der en etter tid har sett at retts steder som Nordfjoreid og Sogndal tappes for sentralisering i den regionen. Det må vi unngå skjer her, men da er vi avhengig av at FrP ikke løper fra sine løfter, sier en oppgitt Emilie Enger Mehl til Mitt Kongsvinger.

Powered by Labrador CMS