Smitten øker i Kongsvinger: Helsepersonell må stille på jobb

Kongsvinger kommune ser at det begynner å nærme seg et kritisk punkt for disponibelt helsepersonell.

Publisert Sist oppdatert

Fire nye smittede personer ble registrert i kommunen i løpet av nyttårsaften. Dette er personer som ikke var kjent da gårsdagens oppdatering ble publisert.

I en pressemelding første nyttårsdag skriver kommunen at tre av de fire nye tilfellene er nærkontakter av tidligere smittede. Disse var allerede satt i karantene da positiv test på Covid-19 forelå.

Vanlige prosedyrer følges i forbindelse med de nye smittede, og smittesporing er iverksatt.

Helsepersonell på jobb

Nyttårsaften ble det også innført en ny lokal forskrift som gjelder for helsepersonell tilsatt i Kongsvinger kommune.

Denne nye forskriften er et resultat av at nye smitteutbrudd rammer helsetjenesten og de ansatte i stadig større grad, og at det vil være behov for deres arbeidsinnsats til tross for at de er satt i karantene.

Den ene delen av den nye forskriften gjelder arbeidsplikt under karanteneplikt. Dette innebærer at kommunens helsepersonell som er i karantene, fritas fra karanteneplikt i arbeidstiden og pålegges å stille på jobb under karantenetiden.

Karantene på fritid

Kommunen skriver i pressemeldingen at unntaket fra karanteneplikt i arbeidstiden opphører dersom personen utvikler akutt luftveisinfeksjon med feber, hoste eller tung pust eller vurderes av lege som mistenkt smittet av Covid-19.

Den andre delen gjelder helsepersonell som er satt i karantene og deres begrensninger når de ikke er på jobb. Kommunens forskrift tilsier at helsepersonell i karantene opprettholder karanteneplikt i den tiden de ikke er på jobb.

Den lokale forskriften varer frem til og med 13. januar 2021.

Powered by Labrador CMS