Kongsvinger i krisemøte med Statsforvalteren

Publisert Sist oppdatert

Fredag deltok Statsforvalteren i Innlandet, Knut Storberget, i kriseledermøtet i Oslo og Viken. Her understreket FHI-direktør Camilla Stoltenberg og helsedirektør Bjørn Guldvog nødvendigheten av å unngå unødvendige reiser i dette området.

Kriseledelsen hos Statsforvalteren anbefaler derfor å unngå unødvendige reiser til Oslo og Viken som følge av den uavklarte smittesituasjonen.

Kriseledelsen er samlet igjen lørdag og har kalt inn kommunene sør i fylket til møte. Også øvrige kommuner i Innlandet er invitert til å delta på møtet.

I en tekstmelding til Mitt Kongsvinger bekrefter kommuneoverlege Camilla Kvalø Smedtorp at Kongsvinger kommune er i møter med Statsforvalter og krisestab gjennom dagen. Det vil komme tydelig informasjon for videre plan og eventuelle tiltak fra kommunen etter disse møtene.

– Vi vil i samråd med kommunene vurdere anbefalinger om strengere tiltak, sier statsforvalter Knut Storberget.

Fra lørdag 23. januar innføres det svært strenge tiltak i totalt 10 østlandskommuner, Oslo, Enebakk, Ås, Vestby, Nesodden, Indre Østfold, Moss, Frogn og Våler, i tillegg til Nordre Follo.

Tiltakene kommer etter at den mer smittsomme britiske virusvarianten er påvist i et utbrudd i Nordre Follo kommune. Dersom det oppdages mutert virus andre steder i landet, vil det bli aktuelt med tiltak der også. Tiltakene vil i første omgang gjelde til og med 31. januar.

– Den innsatsen alle som bor i dette området de neste dagene skal gjøre, er en innsats for hele landet. Det er usikkert i hvor stor grad mutasjonen har spredt seg til andre kommuner, og situasjonen er uoversiktlig, sier helseminister Bent Høie (H) under pressekonferansen lørdag, hvor han også kaller smittesituasjonen for krevende.

Powered by Labrador CMS