Statsminister Erna Solberg skryter av Kongsvingers satsing innenfor eldreomsorgen.
Statsminister Erna Solberg skryter av Kongsvingers satsing innenfor eldreomsorgen.

Statsministeren roser kommunen

Publisert Sist oppdatert

— Kongsvinger er en kommune som jobber godt og systematisk for at de eldre skal ha en trygg, aktiv og god alderdom. Det var en av attestene statsminister Erna Solberg ga da hun denne uken hadde et digitalt møte med tre av kommunene regjeringen mener har vist gode eksempler på reformen "Leve hele livet."

Det var kommunalsjef for helse- og mestring, Catrine Pedersen og prosjektleder Else-Marit Sæterberget som tirsdag fikk møte statsministeren på et digitalt møte.

— Kongsvinger har satt i gang gode tiltak for økt aktivitet og felleskap for eldre. Det er viktig , for vi vet at en del eldre er mye hjemme, alene og ofte ensomme. Ikke minst har det vært viktig nå under pandemien at kommunene bidra til mindre ensomhet og isolasjon.

— - I Kongsvinger satte mange eldre i sving å sy smittevernutstyr da koronapandemien kom. Selv om de eldre satt i hver sin stue, fikk de en fellesskapsfølelse og at de bidro med noe viktig, fortalte statsminister Erna Solberg i møtet med de kommunale Kongsvinger-lederne.

Statsministeren fikk dermed uttrykt hvor fornøyd hun er at Kongsvinger er en av de kommunene som kan vise til at kvaliteten i helse- og omsorgstjenesten. Ingen dårlig dag på jobben for de helseansvarlige i Kongsvinger.

Powered by Labrador CMS