Fra venstre: Mia Bjølseth, Line Krabseth og Eirin Holmvassdal Justad er blant de frivillige i BUA Kongsvinger.

— BUA er for alle

I nye lokaler i Jerbanegata håper BUA Kongsvinger å være ennå mer tilgjengelig for alle som trenger å låne utstyr til sport og friluftsliv.

Publisert Sist oppdatert

Fra onsdag er nye BUA Kongsvinger formelt åpnet. BUA-general Kathrine Kolgrov sier at de har vært klare til å åpne, men ventet til etter de to ukene med strenge koronatiltak.

— Da ventet vi heller litt, men vi har hatt utlån til skoler i forbindelse med aktivitetsdager i løpet av disse ukene, så vi har fått hjulpet til litt med utstyr der, sier Kolsgrov, som legger til at hun hadde håpet på en større markering av nye BUA.

— Men nå er BUA åpen for alle!

Det er bedre for miljø og lommebok å låne utstyr enn å gå til innkjøp av noe som ikke blir brukt, sier BUA-general Kathrine Kolgrov.

Utlån og innlevering på separate dager

Mitt Kongsvinger har tatt turen innom de nye lokalene i Jernbanegata, som BUA har flyttet til fra Vennersberg skole. De frivillige som er til stede denne onsdagen er Line Krabseth, Anne Maren Gaarder, Mia Bjølseth og Eirin Holmvassdal Justad.

De forteller at folk har lånt med seg masse utstyr, og at det særlig har gått i ski og slalåm.

BUAs åpningstider er mandager fra 10:30-14:00, tirsdager 17:00-19:30 og onsdager 17:00-19:30. Da er det utlån mandag og onsdag, og innlevering tirsdag.

BUA håper på å få på plass flere frivillige, slik at de kan utvide tilbudet til å ha utlån og innlevering samtidig. Utlån av utstyr skjer inne i BUA og innlevering fra rampa ute.

Frivillige Mia Bjølseth og Anne Maren Gaarder i BUA håndterer utstyr som er levert inn og som skal i karantenetid før det lånes ut ut videre. Alt utsyr BUA låner ut er i topp stand, påpeker de.

— BUA fungerer som et bibliotek og du må registrere deg som låntager på nett. Du må være 18 for å registrere deg, er du under må en forelder eller foresatt til å registrere seg for deg. På sin profil kan foreldrene legge inn at barn i ungdomsskolealder kan få låne på BUA uten at foreldrene er med, forklarer Kolgrov.

Det meste av utstyr

Det går kjappere å låne om man har registrert seg først.

— Ha med legitimasjon når du kommer for å hente utstyr. I lokalene tar vi smittevern på alvor og det er god plass, i tillegg til de separate inngangene for utlån og innlevering av utstyr. De frivillige klargjør utstyr, og lånt utstyr settes i karantenetid før det lånes ut til neste, sier Kolgrov.

Eirin viser frem BUAs side, hvor man enkelt kan registrere seg før man møter opp. Da går det kjappere å låne utstyr.

Kolgrov legger til at BUA ikke har noen reservasjonsordning.

— Det er førstemann til BUA, du må komme fysisk og låne. Men skoler som har aktivitetsdager legger inn bestillinger på utstyr de trenger.

Og om du vil bruke koronatiden til å børste støv av gamle kunster, men mangler utstyr finner du det meste her.

På hjemmesiden får man et innblikk i hva de har til utlån. Kolgrov forteller at de har langrennsski, alpinski, akebrett, skøyter, hjelmer, pulk, snowboard og støvler.

Organisasjonen BUA har utlånsordninger over hele Norge. Selv om du er registrert på BUA Kongsvinger er det et landsdekkende medlemsskap.

— Det er bedre for miljøet og for lommeboka å låne utstyr enn å gå til innkjøp av for eksempel skier som nesten ikke blir brukt, sier Kolgrov.

Powered by Labrador CMS