Kinosjef Stig Fonås i Kongsvinger kommune.

Helt i norgestoppen på «Børning»

2020 har vært et krevende kino-år, men det finnes noen lyspunkter i Rådhus-Teatret. Ett av dem heter «Børning».

Publisert

— Denne filmen treffer tydeligvis Kongsvinger-folk veldig godt. Vi har et av de beste gjennomsnittene per visning i hele Norge på «Børning 3», konstaterer kultursjef Stig Fonås i Kongsvinger kommune.

Så langt denne høsten har Rådhus-teatret vist denne norske filmen 25 ganger, og har hatt i gjennomsnitt 107 besøkende per visning. Mange av de store kinoene i landet har vist filmen over 100 ganger, og klarer så vidt å matche Kongsvingers gjennomsnitt.

— «Gledelig Jul» er en annen norsk film som også har gått bra hos oss. Der har vi et snittbesøk som ligger like bak Oslo, og like foran blant annet Lillestrøm og Lagunen i Bergen, konstaterer Fonås.

Det er viktig å glede seg over så mye som mulig i kinoåret 2020. For det går mot et sørgelig årsresultat sett under ett.

— Ingen tvil om at det blir et dårlig kinoår. Slik blir det for alle kinoer, men vi får ikke gjort mer enn det vi klarer med de retningslinjene som gjelder med tanke på smittevern. Det skal være trygt å gå på kino, og det er åpenbart at det er et viktig tilbud i en tid der vi ikke har for mye å velge mellom, fortsetter kinosjefen.

Akkumulerte tall for oktober viser at nedgangen så langt i år ligger rett i underkant av 50 prosent for Rådhus-Teatret. De fleste av landets kinoer ligger i området med 40-60 prosent nedgang.

Mens det etter 10 måneder i fjor hadde vært 28.120 besøkende i Rådhus-Teatret, har det på samme tid vært 14.296 besøkende i år.

— Høsten er tradisjonelt sett en veldig god kinotid, og det kommer mange filmer i tiden fram til jul som vil treffe barn og familier. Det vil i løpet av denne perioden være nødvendig å gjøre visse tilpasninger og endringer i programmet, så jeg anbefaler alle å følge godt med på Rådhus-Teatrets hjemmeside, avslutter Stig Fonås.

Powered by Labrador CMS