Veidekke er av de to entreprenørene som har jobbet med utbedringene av kontaktledningsnettet på Kongsvingerbanen. Arbeidet blir mye raskere ferdig enn planlagt, og det til stor glede for alle trafikantene.

Arbeidet går mye raskere enn planlagt

Det er bare å glede seg til sommeren 2021. Da er arbeidet med utbedringene på Kongsvingerbanen ferdig, og bussene kan parkeres.

Publisert Sist oppdatert

— Vi er veldig fornøyd med at alt vårt arbeid er ferdigstilt til juni 2021. Opprinnelig skulle prosjektet pågå i hele 2021, men nå er vi altså ferdig et halvt år før tiden, sier kommunikasjonsleder Britt-Johanne Wang i Bane NOR til Mitt Kongsvinger.

Buss for tog er et kjent daglig innslag på Kongsvinger stasjon. Fra juni 2021 blir endelig bussene igjen erstattet av tog.

Dette får svært hyggelige resultater for alle passasjerer som bruker Kongsvingerbanen. Et halvt år før planlagt tid vil altså Buss-for-tog forsvinne som et alternativ, og togene være tilbake i trafikk på hele strekningen mellom Kongsvinger og Lillestrøm/Oslo.

— Veidekke har bygget det nye kontaktledningsnettet mellom Disenå og Åbogen, og de har nettopp ferdigstilt sine arbeider. Nå er det den andre entreprenøren, Baneservice, som holder på i motsatt ende av banen, og det går mye raskere enn planlagt, forklarer hun.

Det som står igjen å fullføre for Baneservice er ombyggingen av Årnes stasjon, som pågår i disse dager. Dette skal etter planen stå ferdig i januar 2021.

I slutten av januar 2021 vil derfor togene trafikkere strekningen Lillestrøm - Årnes som normalt.

Fortsatt gjenstår det utbedring av kontaktledningsanlegget mellom Årnes og Kongsvinger, og denne strekningen vil derfor ha buss for tog på dagtid hverdager og helg. I tillegg vil det etter hvert bli byggearbeider på Skarnes stasjon.

Hele utbedringsprosjektet på Kongsvingerbanen skulle altså ha pågått i enda ett år.

Nå har entreprenørene hentet inn et halvt år i tid, og strekningen vil være klar til juni 2021.

Dermed blir det færre busser og flere tog å se på Kongsvinger stasjon.

Powered by Labrador CMS