Forrige gang Ahus var i gul beredskap under pandemien var fra 11. mars til 15. april 2020, da det ble trappet ned til grønn beredskap. Fra 11. juni ble også grønn beredskap avviklet.

Ahus i gul beredskap - Virksomheten ved Kongsvinger går som normalt

Publisert Sist oppdatert

Akershus universitetssykehus (Ahus) oppjusterer beredskapen og er nå på gult nivå. Årsaken er økt pågang av koronapasienter som trenger intensivbehandling, skriver Ahus på sine nettsider tirsdag.

Ahus har i dag i alt 28 covid-19-pasenter, 11 av disse på intensiv. Den 17. februar var Ahus nede i 7 covid-19-pasienter. Den nye økningen har ført til forsterket press på intensiv- og overvåkingskapasiteten.

Gul beredskap innebærer en organisering som gir raskere muligheter for hurtige beslutninger og iverksettelse av tiltak. I tillegg reduseres antall planlagte operasjoner for å frigjøre ressurser til nødvendig intensiv- og overvåkingskapasitet for kritisk syke pasienter.

All øyeblikkelig hjelp, i tillegg til kreftbehandling og poliklinisk utredning og behandling, vil fortsette som normalt. Det samme gjelder virksomheten Ahus har ved Kongsvinger sykehus, Ski sykehus og Ahus Gardermoen, skriver sykehuset.

Det er for øyeblikket ingen innlagte koronapasienter ved Ahus Kongsvinger, opplyser kommunikasjonssjef Geir Boye Lindhjem.

— Selv om virksomheten ved Kongsvinger for øyeblikket går som normalt, kan dette endre seg. Hele helseforetaket er i gul beredskap, vi gjør ingen forskjell på for eksempel Ahus Kongsvinger og Ahus Nordbyhagen, sier han.

Pasienter som får utsatt sin operasjon vil få beskjed om dette. Alle som ikke får noen annen beskjed skal møte til time som avtalt.

Powered by Labrador CMS