Det var syv streikende sykepleiere, ergoterapeuter og radiografer ved Ahus Kongsvinger sykehus: Anne Marte Hals, Lotte Hofossbråten, Linda Ekornhol, Turid Øveråsen Krogh, Tina Myrvang, Solveig Flatebø og Ida Østby. I midten er Mona Bråten Johansen og Turid Lillian Mathisen, henholdsvis hovedtillitsvalgt for sykepleierforbundet og medlem i streikekomiteen ved Ahus.

Sykehusstreiken er over

Ansatte på Ahus Kongsvinger sykehus var blant dem som torsdag forrige uke ble tatt ut i streik. En drøy uke senere er sykehusstreiken over. Det bekrefter leder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk sykepleierfornbund til blant annet til VG.

Unio og Spekter er enige om frivillig lønnsnemnd, etter trusler om tvungen lønnsnemd. I en pressemelding på Unio sine sider sier Larsen at det gir flere muligheter med frivlling lønnsnemd.

Unios medlemmer som har vært i streik, går nå tilbake på jobb så snart det er praktisk mulig, melder Spekter.

– Jeg er fornøyd med at Unio og Spekter etter åpne og tillitsfulle forhandlinger ble enige om denne løsningen. Unios medlemmer representerer svært viktig kompetanse både nå og i årene framover, sier administrerende direktør i Spekter, Anne-Kari Bratten til NTB.

Powered by Labrador CMS