Debatt

Øyvind Randmæl-Warpe, Kongsvinger Høyre.

Ville løfter i valgkampen

Øyvind Randmæl- Warpe

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens holdning.

2. kandidat Kongsvinger Høyre

Regjeringspartiene har de siste dagene kommet med flere budsjettlekkasjer, ikke bare her, men over hele landet. Statsråder dukker opp med penger til gode formål, uten å si noe om hvordan det skal finansieres.

Billigere barnehage kan være et godt tiltak for småbarnsfamilier, men den egentlige prisen får vi ikke vite før regjeringen viser kortene i forslaget til statsbudsjett for 2024. Hvor mye vil skattene økes? Og hva vil det bety for familieøkonomien eller arbeidsplassene til folk? Det hjelper ikke med billigere barnehage hvis jobben din forsvinner fordi skattetrykket blir for stort.

Ordninger som venstresiden kaller «gratis for alle» er langt fra gratis. De må også betales, og svaret til venstresiden er alltid å øke skattene. Det å være rause med andres penger er mye enklere enn å gjøre faktiske prioriteringer, men det er ikke ansvarlig. Høyre vil at kommunen skal være mye for de som trenger det mest.

For Høyre er det ikke aktuelt å sende regningen videre til innbyggerne i stedet for å prioritere. Vi vil fortsatt jobbe for en ansvarlig styring av Kongsvinger Kommune. Derfor vil vi ikke øke eiendomsskatten, men sørge for at den blir redusert også i kommende periode.

Godt valg!

Powered by Labrador CMS