MED FAKLER OG REFLEKSVESTER:

Førstkommende torsdag ettermiddag arrangerer
Førstkommende torsdag ettermiddag arrangerer "Vi som krever billigere strøm" demonstrasjon på rådhusplassen i Kongsvinger.

Demonstrasjon mot høye strømpriser torsdag

Torsdag ettermiddag arrangerer aksjonsgruppe demonstrasjon i Kongsvinger mot høye strømpriser.

Publisert

Demonstrasjonen finner sted på Rådhusplassen i Kongsvinger sentrum og vil vare fra klokka 15.30 til cirka klokka 17. Lokale myndigheter ga nettopp tillatelse til markeringen.

Det opplyser arrangør Mona Stenbråten til Mitt Kongsvinger på vegne av Facebook-gruppa «Vi som krever billigere strøm».

– Vi oppfordrer alle til å delta, med refleksvest og fakler. Og munnbind. Også må vi huske på hvor lang en meter er, ber Stenbråten.

Det blir hennes debut som demonstrasjons-arrangør.

– Jeg slengte meg med helt spontant har aldri gjort noe tilsvarende i hele mitt liv, så det blir enkel regi, forklarer hun.

Stenbråten skal holde en appell og ber andre som ønsker ordet under arrangementet om å ta kontakt for å komme på talerlisten. Arrangementet blir sendt live via Facebook-gruppa.

– Vi har ikke noe høyttaleranlegg eller noe slikt. Men stemmen min bærer helt til Eidskogen, hevder arrangøren med et smil. Hun bor på Åsum nord for Kongsvinger.

– Demonstrasjonen vil sette fokus på at de høye strømprisene vi har opplevd i vinter, har negative konsekvenser for folks fysiske og psykiske helse. Det rammer næringsliv og kulturliv samt bønder. På lang sikt fører det til høyere priser, for husleie, mat og i det hele tatt har det store ringvirkninger. Kompensasjonsordninger er ikke nok, vi må få til varige endringer. Derfor demonstrerer vi, sier Stenbråten.

Powered by Labrador CMS