Skogen bak festningen og Tråstad kan bli sykkelområde for både voksne og barn.
Skogen bak festningen og Tråstad kan bli sykkelområde for både voksne og barn.

Nå vil de utvide promenaden enda mer - se planene for skogen her

Sykkelklubben har store planer, men de skal ikke handle om bare dem selv.

Publisert

Ole Petter Vibekken i Glåmdal Sykleklubb har store planer. I stedet for de aktive i klubben, er det imidlertid først og fremst allmennheten som skal dra nytte av det nye området.

I området på Tråstad, nærmere bestemt skogen mellom tennisbanen og jordet på andre siden, jobber sykkelklubben med å få på plass et tilbud med flere stier.

- Det skal være et anlegg for alle som bruker sykkelen utenfor veien. Området skal være en forlengelse av strandpromenaden, hvor både store og små kan komme.

Ikke konkurranseanlegg

For å bevare et historisk område, skal ikke naturen tukles unødig mye med. Samtidig er det snakk om to lengre løyper, og én barneløype.

- Det er ingen forutsetninger for å bruke dette i konkurransesammenheng også?

- Nei, det kunne vi gjort, men det er ikke noe Riksantikvaren godtar. Det blir for hard bruk. I stedet for at det skal bli en arena, må det altså bli et friluftsområde som vi i Glåmdal Sykleklubb disponerer, sier Vibekken.

Ole Petter Vibekken håper på enda bedre sykkeltilbud.
Ole Petter Vibekken håper på enda bedre sykkeltilbud.

Enkelt opplegg

Prislappen er budsjettert å strekke seg til én million kroner, forteller Vibekken. Her må sykkelklubben søke om velvillig tilskudd, men mye av arbeidet vil også bli gjort på egenhånd.

Her skal det gjøres nøysomt og enkelt. Oppgradering til grusdekke, asfalt, og belysning er ikke aktuelt.

- Vi kommer til å klare oss med mange dugnadstimer også. Her skal det ikke asfalteres, men ryddes løyper. Hindre som vi allerede har ute på stien kan vi også bruke, det er det ingen fare med, sier Vibekken.

Vil ikke vente lenge

Løype med hindre for små og store vil sykkelklubben komme i gang med allerede til våren. En mer barnevennlig pumptrack trenger mer omfattende utredning først.

Et endelig tidsperspektiv er vanskelig å sette, men Vibekken er tydelig på at sykkelklubben og idretten i byen vil være tjent med et slikt initiativ i skogen.

- Vi har ikke noe stort tilbud til barn og unge i dag. En slik aktivitetspark er i vinden, og da tenkte vi at vi også ville ha en slik. Så har promenaden fått så mange fine arenaer fra før, og da vil vi lage en forlengelse.

- Dessuten har Tråstad begynt å gro igjen på baksiden av tennishallen. Der så vi muligheten til å forlenge de stiene som allerede er der i dag. Vi jobber bestemt. Dette tror vi at vi skal klare å få til.

Powered by Labrador CMS