Henrik Larsen på NTG Kongsvinger fikk endelig sin kongepokal. Den andre var Jeanette Hegg Duestad fra Nøtterø skytterlag.

NTG-trener Henrik Larsen fikk endelig sin kongepokal

Skyttertrener på NTG Kongsvinger, Henrik Larsen, er nå blitt beæret med kongepokal. Den har han ønsket seg lenge.

Publisert Sist oppdatert

Under siste landslagssamling på Olympiatoppen ble en mann og en kvinne overrukket kongepokal. Mannen var Henrik Larsen, som også er trener på NTG. Dette var for prestasjoner under NM i 50 meter i rifle tilbake i oktober. I fjor ble han nemlig norgesmester.

Hvert fjerde år deles kongepokalen ut, og denne gangen var det for rifleskyting. Utdelingen fant sted torsdag.

– Normalt går det litt fortere. Dette er grunnet korona og slike ting, forteller Larsen.

Det store målet er OL, men kongepokalen var det eneste som manglet i troféskapet av hva man kan plukke med seg innenfor Norges landegrenser.

Egentlig skulle kongepokalen deles ut til viltfart-klassen i året som var, men grunnet for lite deltakere ble det i stedet rifle. Da passet det bra å det til denne gangen.

– Jeg har allerede blitt norgesmester en del ganger, men jeg har ikke vært senior veldig lenge, og kongepokalen deles kun ut til seniorer.

– Det er ikke bare-bare å få kongepokal. Det må klaffe det året det deles ut kongepokal. Mange er blitt norgesmestre uten å få kongepokal. Det var det siste som gjensto, så jeg har hatt lyst på den veldig lenge, sier Larsen.

– Du blir jo selvfølgelig veldig glad når det endelig går i oppfyllelse, sier han også.

Kvinnen som fikk kongepokal var Jeanette Hegg Duestad fra Nøtterø skytterlag.

Powered by Labrador CMS