Innhold fra annonsør

Når du skal pusse opp eller kanskje bygge noe, kan det være nyttig å diskutere med fagfolk, sier Stian Øi, daglig leder for Byggshoppen på Rasta.
Når du skal pusse opp eller kanskje bygge noe, kan det være nyttig å diskutere med fagfolk, sier Stian Øi, daglig leder for Byggshoppen på Rasta.

Ø.M. Fjeld Byggshop er ikke bare for «proffene»:
– Vi er fagfolk som liker å hjelpe alle

De proffe håndverkerne velger ofte Ø.M. Fjeld Byggshop når de trenger materialer eller verktøy. Men visste du at også privatpersoner kan få den samme gode servicen og de samme profesjonelle rådene?

Publisert

– Noen tror fremdeles at Byggshopen kun er for proffene, men slik er det altså ikke. De siste årene har vi bygget ny butikk og lagerhall, og vi legger stor vekt på å gjøre det enkelt og hyggelig for privatkunder å komme innom oss. Når du skal pusse opp eller kanskje bygge noe, kan det være nyttig å diskutere materialer og løsninger med fagfolk. Det får du her hos oss i Byggshopen, sier daglig leder Stian Øi til Mitt Kongsvinger.

Håndverkere og entreprenører

Selv om hoveddelen av kundene i alle år har vært håndverkere og entreprenører, opplever han altså at stadig flere private ønsker å ha tilgang til de samme gode rådene. For å betjene proffkundene har virksomheten lagt stor vekt på å ha ansatte med høy kompetanse innenfor byggfaget. Dette er blant annet erfarne medarbeidere med fagbrev som tømrere og betongarbeidere.

Per Even Taugbøl er faglært tømrer og kan gi faglige råd til kunder som skal snekre.
Per Even Taugbøl er faglært tømrer og kan gi faglige råd til kunder som skal snekre.

– Da er det enklere å gi kundene kvalifiserte råd. Vi driver ekte faghandel. Kundene ønsker råd, og vi føler oss trygge på at vi kan gi dem det. Vi har yrkesstolthet, og strekker oss langt for at kundenes prosjekter skal bli vellykkede med riktige løsninger, understreker Stian.

Ø. M. Fjeld Byggshop holder til i Gaupevegen 4 på Rasta, rett ved siden av hovedkontoret til Ø. M. Fjeld. Forretningen er ikke så lett synlig fra riksveien, men svinger du av i rundkjøringen i retning GIR Gjenvinningsstasjon, like ved Brikkebutikken (Lego), kan du ikke unngå å se lagerhallen og utsalget på høyre side.

Selskapet eies av ØMF Holding AS og Stangeskovene Handel AS, og har til sammen seks ansatte.

Oppdaget under pandemien

Under pandemien ble det ekstra populært å snekre og pusse opp hjemme. Den økte etterspørselen medførte at en del byggvarehus gikk tomme for de mest etterspurte varene, noe som igjen resulterte i økt trafikk hos Ø.M. Fjeld Byggshop.

– Folk kjørte rundt på jakt etter varer, eksempelvis terrassebord, og vi fikk en del nye kunder i denne perioden. På den måten hadde pandemien i hvert fall en positiv effekt for oss, forteller Stian, som selv opprinnelig kommer fra Hurum. Han har imidlertid bodd og jobbet ti år på Kongsvinger, hvorav halvparten av tiden som butikksjef for Ø. M. Fjeld Byggshop. Han startet i stillingen 2017, samme år som Ø.M. Fjeld-konsernet inngikk en avtale om delt eierskap med Stangeskoven (45 %).

Ole Christian Vollan (selger i Milwaukee) og Svein Gunnar Sæther (faglært innen betong) anbefaler verktøy av høy kvalitet.
Ole Christian Vollan (selger i Milwaukee) og Svein Gunnar Sæther (faglært innen betong) anbefaler verktøy av høy kvalitet.

Opprinnelig ble lager- og butikkvirksomheten etablert for å håndtere innkjøp, lagring og tilskjæring av materialer til byggentreprenørens egne prosjekter. Men i 1984 ble virksomheten skilt ut som eget selskap, og Byggshopen har siden omsatt materialer og verktøy til bransjen, og gradvis også i stadig tettere konkurranse med de tradisjonelle byggvarehusene.

Med Stangeskovene inn på eiersiden fikk Byggshoppen tilgang til mer attraktive leverandøravtaler. De nye vilkårene førte til at selskapet i dag kan tilby kundene konkurransedyktige priser. Og som en bonus; trelasten som selges, er i all hovedsak produsert i distriktet.

– Kjøper du trelasten gjennom oss, er du i praksis med på å handle lokalt på en måte som er gunstig for hele næringskjeden i regionen, understreker Stian.

Flere gjør det selv

Selv om tiden med pandemi, hjemmekontor og karantener ligger bak oss, merker Øi og resten av de ansatte stor etterspørsel fra kunder med hjemmeprosjekter. Sommeren kommer med gode utendørstemperaturer, og bygging av nye terrasser er i særklasse det mest populære gjør det selv-prosjektet i vårt distrikt.

– Det går mye i terrassebord, 28 x 120 mm. De fleste velger nok tradisjonelle, impregnerte bord, men vi selger også en del Royal-behandlet. Dette er gulv som holder seg i seks-sju år uten at du behøver å tenke på noe behandling. Vil du ha helt vedlikeholdsfrie gulv, så skaffer vi også løsninger som kebony, kompositt og accoya, forklarer Stian, og legger til at staben mer enn gjerne diskuterer valg av løsninger med kundene som er usikre:

– Tar du med deg tegninger eller bilder av eiendommen, så prøver vi å hjelpe så langt vi kan. Noen ganger hender det også at vi tar turen ut for å se på eiendommen og prosjektet, eksempelvis for å vurdere beste løsning for fundamentering. Som nevnt har vi både tømrer- og betongfag-erfaring, og vi er dermed godt rustet til å bidra med råd og forslag.

Ingen «dumme» spørsmål

På utstyrssiden handler det om verktøy på batterier. Tiden med håndverktøy med ledninger eller svake batterier med liten kapasitet, er forlengst forbi. Nå velger praktisk talt alle verktøy og utstyr som er ledningsfritt og oppladbart, også de proffe håndverkerne.

I forbindelse med Pit Stop Motorweek arrangerte leverandøren Milwaukee Red Evolution Tour. Mapei og Mataki deltok også med demo og tilbud på deres sortiment.
I forbindelse med Pit Stop Motorweek arrangerte leverandøren Milwaukee Red Evolution Tour. Mapei og Mataki deltok også med demo og tilbud på deres sortiment.

– På dette området har det skjedd veldig mye de siste årene. I dag er det knapt noen som kjøper håndverktøy med ledninger. Selv proffene som utfører krevende oppgaver i time etter time, sverger til batteriverktøy i dag. Både kraften og kapasiteten er noe helt annet på nytt utstyr enn hva du kunne få for bare få år siden.

Har du et prosjekt på hjemmebane som du ønsker å bruke sommeren til å realisere, står Stian og hans hyggelige kollegaer klare til å hjelpe deg – enten det handler om det beste verktøyet, de gunstigste materialene eller de smarteste løsningene. Og er du nybegynner, og kanskje litt engstelig for å stille «dumme spørsmål», behøver du ikke grue deg:

– Vi er vant til alle typer spørsmål, og har hørt det meste før. Dessuten har vi et oppriktig ønske om å hjelpe folk i gang med egne prosjekter, så uansett hva du måtte lure på, så skal du ikke være redd for å spørre. Vi er stolte fagfolk, og synes det er stas når noen har lyst til å bruke kompetansen vår, avslutter den blide butikksjefen.

Powered by Labrador CMS