Ole Christian Veiby får sin debut i en fullblods WRC-bil under årets siste VM-runde.

Endelig oppfylles WRC-drømmen

En guttedrøm går i oppfyllelse for Ole Christian Veiby når han i den kommende VM-runden får sin debut i en WRC-bil. – Å få konkurrere i en fullspekket WRC-bil er noe jeg har drømt om og gledet meg til i lang tid. Dette blir stort, sier han.

Publisert

24-åringen har vært med på det meste innen rally, og har i flere sesonger blitt beskrevet som ett av de fremste rallytalentene i verden. Denne sesongen er han fabrikkfører for Hyundai Motorsport i WRC2, som er nivået under WRC. Ole har ventet tålmodig på å ta steget til den grommeste klassen. Derfor er det helt naturlig at han gleder seg som en unge til å få muligheten. I årets siste VM-runde i Rally Monza 3.-6. desember har Hyundai Motorsport gitt han muligheten til å kjøre en fullblods Hyundai i20 Coupe WRC. Sammen med sin svenske kartleser Jonas Andersson skal han konkurrere i samme klasse som blant andre Thierry Neuville, Sebastien Ogier og VM-leder Elfyn Evans.

– Jeg har så vidt fått testet bilen noen kilometer hos Hyundai Motorsport i Tyskland. Dette er noe helt, helt annet enn hva jeg har vært borti tidligere, sier han om verstingbilen.

Selv om det er stor forskjell fra bilen han i dag konkurrerer med, forteller Ole at han vil være godt forberedt til løpet. Han får et par gode testdager før det hele braker løs.

– Er det en guttedrøm som nå går i oppfyllelse?

– Ja, herregud. Dette er stort for en gutt fra Kongsvinger. En topp utstyrt WRC-bil slik som bilene er i dag, er helt rått. Å få muligheten til å konkurrere med bilen i VM er utvilsomt en guttedrøm.

VM-runden i Monza er det siste løpet på VM-kalenderen i 2020. Ole tror ikke det er tilfeldig at muligheten byr seg nettopp i dette løpet.

– Det er et perfekt løp å debutere i. Første dag foregår inne på det store området hvor det også kjøres Formel 1-løp. Da får jeg muligheten til å bli litt varmere i trøya og tryggere på bilen i litt enklere omgivelser. Dag to vil minne mer om et ordentlig rally, hvor vi kjører på asfaltveier i fjellene i nærheten. Siste dag er vi tilbake på området rundt Monza-banen, forteller han til Mitt Kongsvinger.

– Hvilke forventninger har du til løpet?

– Jeg kjører ikke for å vinne, for å si det slik, sier han med et smil, før han legger til:

– Vi kommer til å føle oss frem og kjenne litt på tempoet. Jeg håper å kunne levere noen gode etapper, og er spent på nivået vi møter, sier Ole Christian Veiby, som selvsagt håper å prestere så bra at han får flere muligheter av Hyundai Motorsport.

Powered by Labrador CMS