Statsminister Erna Solberg under regjeringes pressekonferanse angående gjenåpningen av Norge.

Trinn 4 i regjeringens gjenåpningsplan utsettes

Det siste trinnet i regjeringens gjenåpningsplan blir ikke gjennomført foreløpig. Usikkerhet knyttet til deltavarianten av koronaviruset er årsaken.

– Helsedirektoratet og FHI anbefaler at vi ikke går videre til trinn 4 nå. Vi støtter dette. En overgang til neste trinn kan tidligst skje i slutten av juli eller begynnelsen av august, sa statsminister Erna Solberg (H) på en pressekonferanse mandag.

Det ble klart på en pressekonferanse om koronasituasjonen og gjenåpning mandag ettermiddag.

Det ble også klart at det gjøres noen justeringer i trinn tre. Blant annet åpnes det for arrangementer med noe flere deltakere enn før: fra 5.000 til 7.000 på utendørsarrangement der det benyttes koronasertifikat, og alle har faste, tilviste plasser. Kravet om innslippsstopp ved midnatt på slike arrangementer fjernes, skriver regjeringen i en pressemelding.

Skoler, barnehager og SFO må forberede seg på gult nivå i områder med mye smitte.

Allerede i forrige uke advarte helseminister Bent Høie (H) om at trinn fire kunne bli utsatt.

På trinn fire i regjeringens gjenåpningsplan kan blant annet universiteter og høyskoler gå tilbake til en stor grad av fysisk undervisning, breddeidretten kan holde på stort sett som normalt, kravet om bordservering oppheves, og et økt antall personer kan være til stede på arrangementer.

Det vil fortsatt eksistere generelle smitteverntiltak og være aktuelt med innreiserestriksjoner.

Powered by Labrador CMS