Flere bivirkninger er vanlige etter AstraZeneca-vaksinen

Feber, kvalme og sykdomsfølelse kan være helt vanlige bivirkninger av AstraZeneca-vaksinen. Men føler man veldig syk i mer enn tre dager, skal lege kontaktes.

Det er Legemiddelverket som opplyser om skillet mellom vanlige og uvanlige bivirkninger av den britisk-svenske vaksinen sent søndag kveld.

Legemiddelverket skriver at symptomer som ømhet rundt stikkstedet, hodepine, trøtthet, muskel- og leddsmerter, kvalme eller feber eller frysninger kan være helt vanlig. De aller fleste opplever minst én av disse bivirkningene de første dagene etter vaksinasjonen.

Men dersom disse plagene eller sykdomsfølelsen ikke gir seg og varer mer enn tre dager, skal lege kontaktes. Det samme gjelder dersom en opplever tegn til slag eller alvorlig sykdom eller om det dukker opp uforklarlige blåmerker eller små røde eller blårøde prikker som ikke forsvinner når man trykker på dem med et glass.

– Vanlige bivirkninger etter vaksinasjon kan oppleves som ubehagelig. Det er ikke uvanlig å føle seg så syk at en må være hjemme fra jobb et par dager etter vaksinasjon med AstraZeneca-vaksinen, skriver Legemiddelverket.

Legemiddelverket har mottatt over 1.000 bekymringsmeldinger etter at de gikk ut og ba folk varsle om mulige bivirkninger etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen. Disse kommer etter at Legemiddelverket og Folkehelseinstituttet på en hasteinnkalt pressekonferanse lørdag ettermiddag ba personer som har fått AstraZeneca-vaksinen og som får blåflekker og hudblødninger, om å kontakte lege umiddelbart.

Legemiddelprodusenten avviste søndag at det er noen slik sammenheng mellom deres vaksine og blodpropptilfeller.

Powered by Labrador CMS