NHO OM FYLKES-DELING:

Jon Kristiansen, regiondirektør i NHO Innlandet
Jon Kristiansen, regiondirektør i NHO Innlandet

– Nei til omkamp

Næringslivet ønsker at Innlandet fylke består, melder NHO.

Publisert

Det vil være bortkastet tid og penger med en omkamp om Innlandet fylke, mener NHOs regiondirektør Jon Kristianse.

Han viser til en meningsmåling blant medlemsbedriftene som viser at hver tredje bedrift mener at en oppdeling av Innlandet vil være negativt.

– I den grad det betyr noe for medlemmene, så ønsker bedriftene at Innlandet fylke består, sier han.

Den 10. - 17. februar gjennomføres en digital folkeavstemning om deling av Innlandet fylkeskommune. NHO Innlandet spurte i den forbindelse sine medlemmer følgende: "Er det positivt eller negativt for din bedrift om Innlandet deles opp?"

Resultatene viser:

· 1 av 3 bedrifter mener en oppdeling av Innlandet vil være negativt for sin bedrift

· 1 av 12 bedrifter mener en oppdeling av Innlandet vil være positivt for sin bedrift

· Halvparten sier at en oppdeling av Innlandet ikke betyr noe for deres bedrift

Altså, konkluderer NHO, er det fire ganger så mange som mener det vil være negativt for bedriften om fylket deles opp, enn at det er positivt å gå tilbake til de gamle fylkene. Halvparten sier at dette med fylkesorganisering ikke er så viktig for deres bedrift. I den grad det betyr noe for medlemmene, så ønsker de fleste at fylket består.

– Dette gir en god pekepinn på hva som bør være fokus fremover, mener regiondirektøren. I tillegg ønsker styret i NHO Innlandet ønsker å beholde Innlandet.

– Styret i NHO Innlandet mener at Innlandet fylkeskommune har jobbet godt med å etablere den nye regionen. I møte med fylkeskommunen, oppleves sterkere fagmiljøer som har bredere kunnskap og kompetanse for Innlandet. Gamle strukturer er borte og det legges gode, langsiktige planer for hele Innlandet. Forutsigbarhet for bedriftene er vesentlig, og en støyende prosess for å gå tilbake til gamle strukturer, vil ta fokus og krefter bort fra de utfordringer som virkelig må løses, sier regiondirektør Jon Kristiansen.

Powered by Labrador CMS