Debatt

MDG gjør vei i vellinga

Øyvind Høie Henriksen, gruppeleder for MDG i Kongsvinger kommunestyre og Kim Aastangen, styremedlem i Kongsvinger MDG

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens holdning.

«Alle partier går sammen om budsjettet: – Dette tror jeg er historisk». Ja, slik lød overskriften til artikkelen i Mitt Kongsvinger 8. desember som var viet debatten om 2023-budsjettet i Kongsvinger kommunestyre. Denne historiske enigheten omfatter også innspillene til energisparing fra MDG (Miljøpartiet De Grønne). Innspillene våre ble først støttet av de andre posisjonspartiene: Sp, V, KrF, H og FrP.

Det finnes ingen strømstøtteordning for kommunene. Derfor tok MDG initiativ til å satse kraftig på kommunal energisparing. Følgende ble enstemmig vedtatt: «Kommunestyret ber kommunedirektøren om å innarbeide rutiner for energieffektivisering i hele kommunens virksomhet, både i egne og leide bygg, selskaper vi eier eller er deleiere av, samt andre anlegg og virksomhet[er]. Potensial, investeringer og effekt rapportres årlig i budsjettet».

MDG tok dessuten initiativ til å framskynde energisparetiltak fra 2024 til 2023: 1 million kroner til lavenergibelysning (LED) i beboerrommene på Langelandshjemmet og 6 millioner kroner til bergvarmepumpe for Roverudhjemmet. Kommunestyret vedtok enstemmig å framskynde begge tiltakene.

Takket være MDG blir det nå vei i vellinga for kommunens energisparing. Det blir både lønnsomt og miljøvennling.

Powered by Labrador CMS