ØNSKER KONGSVINGER-BØNDER TIL TV:

Marthe Dypvik fra Kongsvinger er i starten av TV-karrieren og jobber for tiden med å rekruttere enslige bønder til reality-serien «Jakten på Kjærligheten».
Marthe Dypvik fra Kongsvinger er i starten av TV-karrieren og jobber for tiden med å rekruttere enslige bønder til reality-serien «Jakten på Kjærligheten».

Landet landlig drømmejobb

Kongsvinger-jenta Marthe Dypvik jakter på bønder for tiden. Ikke for egen del, men for TV-serien «Jakten på Kjærligheten» der enslige gårdbrukere søker noen å dele livet med.

Publisert

jakten@tv2.no Reality-konseptet på TV2 er populært. Forberedelsene for den 19. sesongen er i full gang, med Marthe Dypvik fra Kongsvinger i en nøkkelrolle. Hun driver med casting, altså gjennomgår hun søknader og skal finne de seks bøndene som skal være med i årets sesong. Hittil har ingen Kongsvinger-bønder vært med i serien.

– Hvorfor? Nei, enten trenger de ikke hjelp, da. Eller kanskje de trenger en liten dytt? Kan være vanskelig å forestille seg som en av bøndene på TV, men jeg vil gjerne ha med noen fra Kongsvinger området, sier hun.

Frierbrev

Hun jobber for produksjonsselskapet Fremantle som lager TV-serien for fjernsynskanalen TV2.

Castingprosessen skjer løpende og jo før de kjærlighetssøkende bøndene sender søknad, jo bedre. Det er også mulig å melde på venner og bekjente som trenger hjelp til å finne kjærligheten. Årets deltakere skal være klare i mars. Da starter den andre delen av jobben for Dypvik, som skal være koordinator for innspillingen på en eller to av gårdene.

– Seks bønder blir valgt ut. Disse får muligheten til å motta brev fra «friere», og de fire som får flest, blir med videre. Serien spilles inn i mai og juni, forteller hun.

– Hva ser dere etter i kandidatene?

– Vi er veldig åpne og søker etter personer i alle aldre, kvinner og menn. De kan drive alt fra et lite småbruk til en stordriftsgård. Alle skal kunne søke, er vårt mål. Man kan fint også være bosatt på en gård uten nødvendigvis å være heltids bonde. Det er ikke om å gjøre å være mest mulig bonde.

– Mange driver tydeligvis gårdsbruk alene?

- Vi har vel ingen konkrete tall på det, men ja, det har jo vist seg gjennom mange sesonger. Det er hyggelig hvis vi kan hjelpe til med at de finner noen å dele livet med, synes Dypvik.

Fra reality til sceneshow

Hun er fersk i TV-bransjen og glad for at karrieren hittil har vært rik på erfaringer. Hun er frilanser og leies inn for prosjekter, slik det er vanlig i bransjen.

– Jeg har vært heldig. Jeg begynte med praksis i et annet selskap i fjor og var med i produksjonen av serien «Nissene i bingen». Etter utdannelsen kom tilbudet om forrige sesong av «Jakten på kjærligheten». Siden har jeg jobbet med «Kompani Lauritzen», «Maskorama» og et nytt dating-program som heter «Fem i uka». Det har vært veldig gøy og rikt på nye erfaringer å få jobbe med alt fra reality til sceneshow, forteller hun.

I veien videre, hvor den måtte gå, har hun med seg to bachelorgrader. I reiselivsledelse og opplevelsesutvikling samt i prosjektledelse i kunst og kreativ næring, begge fra Høyskolen Kristiania. Fremtidens drømmejobb har hun ingen sterk formening om for tiden.

– Akkurat nå vil jeg bare gjøre så mye som mulig innenfor TV, alt er gøy. På sikt kan jeg nok tenke meg noe innen produksjon og planlegging, jeg liker å planlegge og gjennomføre ting. Kanskje er prosjektleder eller -koordinator drømmejobben akkurat nå? Jeg har lyst til å prøve meg innenfor innhold også. Det er uansett mange steg opp før dét blir aktuelt, mener Marthe Dypvik.

Blir nok i Oslo

Hun er «Lia-jente», gikk på skolen på Holt og Marikollen før videregående skolegang ved Øvrebyen. I Oslo har hun bodd siden studiene startet i 2015. Jobben vil holde henne i hovedstaden, tror hun.

– Det er her jeg kan få jobbene jeg vil ha, det har jo fungert godt så langt. Det er også fint at yrkesvalget gjør at man får reist litt i perioder, det har blant annet vært to måneder i Åndalsnes i forbindelse med en TV-produksjon, sier Marthe.

Skulle det friste å delta i selve kjærlighetsjakten på TV, kan du søke her (ekstern lenke) eller via mailadressen: jakten@tv2.no

– Jeg håper jo noen fra mine hjemtrakter vil melde seg på for å sette Kongsvinger på kartet, oppfordrer Marthe Dypvik.

Powered by Labrador CMS