Martin Høgberget, Per Lunder, Ingjerd Engh og Linnéa Paulsen er blant aktørene fra Kulturkollektivet som står på scena torsdag. Her fra Norges største reunion.
Martin Høgberget, Per Lunder, Ingjerd Engh og Linnéa Paulsen er blant aktørene fra Kulturkollektivet som står på scena torsdag. Her fra Norges største reunion.

Det blir juleshow for Kulturkollektivet - Mitt Kongsvinger strømmer sendingen

Etter et vanskelig år, satt Kulturkollektivet alle kluter til for å kunne lage én siste kulturopplevelse i 2020. Både for å gi mange av regionens kulturaktører en sårt etterlengtet scene å stå på, men også for å gi publikum et tilbud i en kulturfattig høst.

Over 20 lokale kulturaktører har vært i sving den siste måneden, og øvd på låter, pugget tekst, gjort klar scenografi, filmet videosnutter og skrevet noter - blant mange ting.

I en pressemelding skriver Kulturkollektivet at det har vært usikkerhet knyttet til om det var mulig å gjennomføre forestillingen med tanke smittesituasjonen i Kongsvinger:

— Men nå er vi veldige glade for å kunne meddele at det blir show på torsdag.

De som allerede har kjøpt billett får oppleve forestillingen live i Rådhus-Teatret, og ikke nok med det, som en tidlig julegave vil Kongsvinger kommune spandere en live TV-sending fra Rådhus-Teatret til alle kommunens innbyggere. Denne blir vist gjennom Mitt Kongsvinger.

Produsentene Martin Høgberget og Tara Solli har jobbet hardt den siste tiden med å få alt på plass – for det meste med utekontor, i disse korona-tider.
Produsentene Martin Høgberget og Tara Solli har jobbet hardt den siste tiden med å få alt på plass – for det meste med utekontor, i disse korona-tider.

– Vi synes det er veldig positivt at kulturlivet i kommunen tør å satse selv i disse tider med store usikkerheter, og vi gjør det vi kan for å legge til rette for at de kan gjennomføre, sier enhetsleder for Kultur og fritid i kommunen, Stig Fonås.

Blant artistene som skal opptre finner vi Thea Paulsrud, Roger Græsberg og Andréas Aarskog, i tillegg til Lars Ovlien og Belinda Mellum, og hele gjengen fra Kulturkollektivet og Blå Caps impro.

Det er derimot lite som skal improviseres denne kvelden, og det blir et fullstappet nesten to timer langt show fylt av musikk, humor, julestemning og tilbakeblikk på noen av produksjonene Kulturkollektivet har gjennomført de siste årene.

– At vi nå får lov til å gjennomføre det vi har planlagt, og får både i pose og sekk med et eksklusivt live-publikum og streaming på nett er tidenes julegave, forteller produsentene fra Kulturkollektivet, Martin Høgberget og Tara Solli.

Ved siden av eksamener og studier har de jobbet hardt de siste månedene for å få alt på plass til torsdag.

– At Kongsvinger kommune, i tillegg til Odal Sparebank, ser viktigheten av kultur i disse tider og hjelper oss å stable en produksjon av denne størrelsen på beina nå før jul, er veldig rørende.

Juleshowet starter torsdag 20:00 og varer i underkant av to timer, inkludert pause.

– Vi oppfordrer folk til å samle kohorten sin foran en skjerm, kjøpe inn noe god mat og drikke – gjerne take-away fra en lokal restaurant – for en felles kulturopplevelse når før jul!

Powered by Labrador CMS