Rådmann Lars Andreas Uglem advarer mot økende smittetrend lokalt.
Rådmann Lars Andreas Uglem advarer mot økende smittetrend lokalt.

Økning igjen i smitte lokalt

Rådmann Lars Andreas Uglem orienterte i dag formannskapet om status i koronasituasjonen. Den viser at Kongsvinger har hatt 25 smittede siste 15 døgn, hvorav tre nye positive resultater sist uke. Rådmannen advarer mot at trenden er økende lokalt.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har flere smittetilfeller de siste 14 dagene enn vi hadde de forrige 14 dagene, så vi følger situasjonen nøye nå, forteller Uglem.

– Vi har nå kartlagt at dette handler om sju ulike smitteveier fra forskjellige kommuner som vi har oversikt over, men vi vet samtidig at det akkurat nå er mye smitte rundt oss blant annet i Hamar-området, så det er viktig at smittevernrådene følges nå. Vi ser fra andre steder at russen er utsatt, så vi understreker sterkt at det også er viktig at russen følger rådene.

Rådmann Uglem kunne også fortelle at teststasjonen på Øyermoen nå har passert 3000 utførte tester, og at det der er funnet to positive prøver.

I vaksineutviklingen redegjorde rådmannen også for status, og kunne informere om at 6450 innbyggere nå har fått første dose med vaksine, mens tallet på fullvaksinerte nå har passert 3000 slik at det totalt nå er 35 prosent av innbyggerne som er ferdigvaksinert.

– Vi er blant de kommunene som i omfordeling nasjonalt har måtte avgi 35 prosent av opprinnelige vaksiner, men slik bilde er nå vil dette ikke få betydning all den tid vi er lovet nye vaksiner allerede neste uke, forteller Uglem.

Pensjonistpartiets Eirik Ross stilte spørsmål om de lokale reglene blant annet for skjenking, og hva som nå gjelder for Kongsvinger. Rådmannen besvarte dette med at kommunen fortsetter å følge de nasjonale smittevernrådene, og at den økende smittetrenden foreløpig ikke gir grunn for at dette vil endres nå.

Ingen nye funn i skolene

Kommunen opplyser i en pressemelding onsdag ettermiddag at det så langt ikke har blitt bekreftet nye smittetilfeller etter første test av nærkontakter på de to kongsvingerskolene som nå sitter i karantene.

Elevene og lærerne ved KUSK som hat blitt satt i karantene frem til 28. mai gjennomførte tirsdag andre test i karantenetiden, de venter nå på svar.
Klassen som ble satt i karantene frem til 29. mai ved Vennersberg skole testes for andre gang i løpet av onsdagen.

Kommunen nevner at karantenene kan forkortes ved negativt svar på andre test.

Oversikten over smittede den siste uken ser nå slik ut:

  • Onsdag 26.05.2021: 0 (hittil i dag)
  • Tirsdag 25.05.2021: 0
  • Mandag 24.05.2021: 3
  • Søndag 23.05.2021: 1
  • Lørdag 22.05.2021: 0
  • Fredag 21.05.2021: 4
  • Torsdag 20.05.2021: 6
Powered by Labrador CMS