Til sommeren kan du spise en luftig middag over Kongsvinger

«Dinner in the sky» tar middagen til nye høyder. Det internasjonale fenomenet kommer til Norge, og den første byen som står for tur er Kongsvinger.

Publisert Sist oppdatert

På en plattform hengende 50 meter oppe i lufta kan du nyte måltidet med en unik oversikt over omgivelsene, skriver «Dinner in the sky» på egen nettside.

Forrett serveres mens plattformen enda er på bakken, mens kranen heiser plattformen opp. Et kort stopp tas et lite stykke opp i lufta, i tilfelle noen finner ut at de har høydeskrekk. Hovedrett og drikke serveres på toppen, og før turen ned blir det servert dessert.

Kongsvinger er den første norske byen «Dinner in the sky»-konseptet besøker. Plattformen blir rigget opp på Kongsvinger festning. Billetter slippes om en uke, opplyses det om på nettsiden.

Opplevelsen tar 90 til 120 minutter totalt, hvor en time vil være i luften. Andre norske byer hvor en i løpet av sommeren 2021 kan spise middag i høyden er Fredrikstad, Oslo og Stavern.

På spørsmål om det er trygt, svarer «Dinner in the sky» følgende på sin side:

— Ja, det er helt trygt! Alle plattformer er godkjent etter EU-standarder. Plattformen som brukes er bygget i Belgia og alle tegninger, beregninger og simuleringer er testet av TÜV Rhineland - en global leverandør av tekniske tjenester, sikkerhet og sertifiseringstjenester. Denne graden av sikkerhet er en av grunnene til at opplevelsen nå drives i mer enn 50 land og fikk offentlige godkjenninger fra noen av de strengeste landene i verden. Tusenvis av «Dinner in the sky»-opplevelser har funnet sted siden lanseringen i mai 2006.

Se video under og konseptet med middag i skyene - her i Dubai:

Powered by Labrador CMS