161 vaksinedoser kan være tapt i Kongsvinger

— Dette er svært uheldig og noe som ikke skal skje, og spesielt ikke i en tid hvor det er knapphet på vaksiner, skriver kommunen. De antar at 161 vaksinedoser er tapt etter rutinesvikt.

Publisert Sist oppdatert

23 hetteglass med Comirnaty fra Pfizer-BioNTech ble, grunnet brudd på rutine, ikke oppbevart i henhold til instruks i 19 timer. Hendelsen skjedde i forbindelse med overlevering av vaksiner til et av kommunens fastlegekontor.

— Dette er svært uheldig og noe som ikke skal skje, og spesielt ikke i en tid hvor det er knapphet på vaksiner. Kongsvinger kommune tar fullt ansvar for hendelsen og beklager på det sterkeste det inntrufne, sier kommunen i en pressemelding fredag.

Straks avviket ble avdekket torsdag morgen ble vaksinedosene satt til kjøling og det ble opprettet kontakt med leverandør for å avklare hvorvidt vaksinene må destrueres eller kan brukes trygt.

Det er ikke kommet et endelig svar på dette i skrivende stund, men kommunen antar at vaksinedosene kan regnes som tapt.

Kongsvinger kommune er i gang med å gjennomgå interne rutiner for å sikre at dette ikke skjer i fremtiden. Avviket er meldt til Folkehelseinstituttet og Statsforvalteren i Innlandet.

Det gis ikke mer detaljert informasjon om selve rutinesvikten. Dette for å ta vare på involvert personell, skriver kommunen.

Kommunen kommer også med noen presiseringer:

Powered by Labrador CMS