Ingen nye alvorlige skjenkebrudd

Det kommer ikke frem nye, alvorlige brudd på lover og regler etter en ny runde av kontroller av skjenkesteder og tobakk- og alkoholsalg.

Publisert

Men Securitas-kontrollørene følger «boka» så da ble det påpakning både for å ha speil fra en gin-produsent samt servere vann i ølglass.

Mens det i tidligere kontroller var rystende rapport fra spesielt ett serveringssted på både brudd på alkohol-lov og smittevern, viser rapportene sendt til kommunen denne gang langt mindre brudd på regelverket.

Det er garantert ikke alltid like lett å forholde seg til et omfattende regelverk, samtidig som kontrollene viser at kontrollørene går nøye til verks.

På ett av serveringsstedene står det i rapporten om reklameforbudet for alkohol:

«I baren hang det to speil med påskriften "Martini" og "London Gin." Speilene ble fjernet av ansvarshavende».

Hos en dagligvare ble det påpekt:

«På en pall med "Peporoni" og "Hansa" står det prislapp på kun den ene. Innehaver lovet å få opp pris på begge».

I en annen dagligvare ble det bemerket at en endeseksjon på en reol var fylt opp med pils, og at det også manglet informasjon om åpningstider.

På et skjenkested ble det rapportert at det sto ølglass på disken med merkene vendt mot kundene. Og at noen av de samme glassene sto på "Carlsberg-matter", som også er brudd på lovverket.

På et annet sted fant kontrollørene at det ikke var merket med røykeforbudet, noe som blir bemerket selv om det ikke ble oppdaget at noen røykte i lokalet av den grunn.

Men på et skjenkested fant en eldre gjest på å tenne røyken innendørs, men ble ifølge kontrollen «irettesatt og bedt om å gå seg en luftetur da han ikke innså alvoret i det han hadde gjort».

På ett annet av serveringsstedene ble det påklagd brudd på smittevernforskriftene. Her hadde gjestene dratt stoler mot hverandre, og kontrollørene kunne rapportere at de både satt for tett og klemte hverandre. I tillegg skal en av gjestene ha fått kjøpt drikke direkte fra baren. Noen av de kontrollerte manglet system og registrering gjestene.

Av alle kontrollerte rundt tobakksalg var det noen anmerkninger for manglende merking og at det på et utsalgsskap sto «tobakk» på et skilt. Det lovet driveren å tape over.

De kontrollerte i denne runden var Bunnpris, Coop Extra, Kiwi, Meny, Stratos Joker, Mix-kiosken, Rastad storkiosk, Tiger Esso, Cirkle-K, Bowling 1, Bowlingsenteret, Castrum, Fiffi Cafe, Glommen Sushi, Manis, Platos, Polar, Rendeveu, Taverna, Telegrafen og Vetransenteret.

Powered by Labrador CMS