Vaksinasjon covid-19 i Kongsvinger er skiltet mot Holthallen, der vaksineringen av innbyggerne foregår.

Over en fjerdedel av befolkningen har fått første dose

Mer enn 4.700 personer er registrert vaksinert med første dose i Kongsvinger. Om to uker regner kommunen å være over på ny vaksinegruppe.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser Kongsvinger kommune i en pressemelding fredag.

Neste uke vaksineres gjenværende i gruppe 4 (alder 65-74 år og personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp). Kommunen får 336 doser den uken.

Antall personer vaksinert med første dose er 4707 i Kongsvinger frem til fredag 23. april, viser oppdaterte tall fra Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK. Det betyr at over en fjerdedel av befolkningen i Kongsvinger nå er registrert vaksinert med første dose.

Kongsvinger kommune har tidligere presisert at vaksineregisteret inkluderer vaksinedoser til prioritert helsepersonell. Det er flere av kommunens helsepersonell som er bosatt i andre kommuner, men som blir vaksinert her.

De som har fått andre dose inngår i antallet over de som har fått første dose, og 1375 personer er registrert vaksinert med andre dose. Det kan også være noe forsinkelser i registrering av vaksinasjon til SYSVAK.

Kommunen forventer å starte vaksinering av gruppe 5 (Alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander) i starten av mai.

Kommunen oppfordrer alle innbyggere over 18 år som ønsker å ta vaksine om å registrere seg i vaksinekø. Informasjon om dette finnes på kommunens hjemmeside.

Innbyggere som er over 75 år, og som ikke har fått tilbud om koronavaksine, bes kontakte kommunen på telefon 404 05 456 hvis de ønsker vaksine.

I fredagens pressemelding skriver kommunen også at det er bekreftet ett nytt smittetilfelle med Covid-19. Det er så langt registrert to nye tilfeller denne uken.

Smittetilfellet følges opp etter nasjonale retningslinjer. Alle nærkontakter er satt i karantene og testes fortløpende. Kommunen er orientert om ytterligere ett tilfelle, men dette følges opp et annet sted i landet.

Kommunen oppfordrer innbyggerne til å teste seg dersom de opplever symptomer.

Powered by Labrador CMS