Kongsvinger begynner denne uken på gruppe fire: Alder 65-74 år og personer mellom 18 og 64 med høy risiko for alvorlig forløp.

Kongsvinger starter på ny vaksinegruppe

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding onsdag opplyses det om at kommunen denne uken vaksinerer gjenværende i gruppe tre og samtidig starter vaksinering av gruppe fire: Alder 65-74 år og personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp).

Se hele prioriteringslisten til Folkehelseinstituttet her.

I april blir det en dobling i vaksinedosene til kommunene. Kongsvinger kommune opplyser på sine nettsider at de denne uken får 516 vaksinedoser og 612 doser neste uke. Til sammenligning har kommunen i snitt fått 260 doser de tre foregående ukene.

Antall personer vaksinert med andre dose er 1348 i Kongsvinger frem til onsdag 7. april, viser oppdaterte tall fra Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK. De som har fått andre dose inngår i antallet over de som har fått første dose, og 2761 personer er registrert vaksinert med første dose. Det kan være noe forsinkelser i registrering av vaksinasjon til SYSVAK.

Onsdag er det satt over en million vaksinedoser i Norge, skriver NTB.

Forrige uke la Folkehelseinstituttet frem nytt vaksinescenario. Innen midten av juli skal alle voksne over 18 år ha fått sin første dose med koronavaksine, basert på nye anslag for når vaksinene ankommer. Alder 65-74 år og personer mellom 18 og 64 med høy risiko for alvorlig forløp er her lagt til 3. uke i april.

Se tidspunktene for når alle i ulike grupper ifølge FHIs nøkterne scenario skal ha fått tilbud om første vaksinedose:

Eget koronasertifikat kan bli aktuelt

Onsdag la regjeringen fram sin plan for gjenåpningen av samfunnet. Der kom det frem at det kan bli aktuelt å gi et koronasertifikat for vaksinerte og immune. Det jobbes også med egne råd for fullvaksinerte.

– Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet er i gang med å vurdere kunnskapsgrunnlaget og vil oppdatere sine råd så snart det er forsvarlig. Det kan for eksempel være aktuelt å åpne opp for fritak fra hjemmekontor og at en husstand kan få besøk av flere, sier statsminister Erna Solberg (H) onsdag.

– Vi må også se på reglene for smittekarantene, innreisekarantene og ventekarantene for dem som er vaksinert. Dette vil vi altså komme tilbake til.

FHI-direktør Camilla Stoltenberg sier til NRK at de er positive til vaksinepass i Norge, slik både Danmark og England delvis har innført.

– Noen vil ha fått vaksine, og andre ikke. Det er spørsmål om rettferdighet, og det er spørsmål om hva man kan åpne for i private sammenhenger og hva man kan åpne for i offentlige sammenhenger, sier hun.

Powered by Labrador CMS