— Vi har en uavklart smittesituasjon i Kongsvinger

Det sier ordfører og rådmann i Kongsvinger under torsdagens pressekonferanse. Kommunen setter nå inn nye tiltak for å begrense smittespredningen.

Publisert Sist oppdatert

Kongsvinger kommune har fått én ny smittet med Covid-19 siden i går, totalt har 20 personer fått påvist koronasmitte siden søndag. 500 personer er i karantene og i løpet av de to siste dagene har over 450 personer blitt testet.

I perioden mars og frem til nå har kommunen hatt 56 koronatilfeller. 20 av disse smittetilfellene har blitt påvist de fire siste dagene.

— Vi har en uavklart smittesituasjon i Kongsvinger, og det ventes på resultater fra prøver, påpeker både ordfører og rådmann under pressekonferansen.

Kommunen innfører dermed flere nye tiltak:

— Som følge av den uavklarte korona-situasjonen vi nå står i, er vi nødt til å avlyse helgens planlagte Julemarked og Julegateåpning. Rådhusteatret stenges inntil videre, det vil derfor ikke være noen forestillinger frem til smittesituasjonen er mer avklart.

— Vi har en uoversiktlig smittesituasjon som vi ikke har kontroll over. Vi må være ekstra forsiktige nå, for å begrense smitteutbruddet mest mulig, og kan derfor ikke gjennomføre større arrangementer, sier rådmann Lars Andreas Uglem.

— Dette er en krevende tid. Innbyggerne gjør en kjempeinnsats og jeg vil rette en stor takk til alle som følger tiltakene og smittevernrådene som blir gitt, sånn at vi klarer å begrense smittespredningen, sier ordfører Margrethe Haarr torsdag.

Kongsvinger kommune oppretter også ny e-post for generelle korona-relaterte henvendelser. Spørsmål som gjelder generelle koronarelaterte henvendelser skal sendes til korona@kongsvinger.kommune.no.

Tiltak iverksatt tirsdag, blant annet ved Marikollen skole, Holt HDO, Langelandhjemmet og Roverudhjemmet, for å stoppe den aktuelle smitten i en tidlig fase gjelder fortsatt.

I tillegg er det i samråd med Idrettsrådet besluttet at alle kamper og konkurransevirksomhet for barn, ungdom og voksne stopper fram til 06.12.2020.

Kommunen understreker overfor alle innbyggere at dersom du har symptomer, må du teste deg. Videre oppfordrer de alle til å følge tiltak og smittevernråd, samt at innbyggerne holder seg mest mulig hjemme.

Powered by Labrador CMS