Kommentar

Hjertelig takk for mottagelsen

I dag er det en uke siden bysbarnet Mitt Kongsvinger ble født. Mottagelsen den lille nyfødte har fått er overveldende. Det kan virke som det for mange var en etterlengtet ny tilvekst. Vi som står bak byens nye nettavis blir inspirert av alle dere som har ønsket oss så hjertelig velkommen.

Med digital superfart kommer verden stadig nærmere oss alle. Tidvis kan det føles som det amerikanske presidentvalget skal skje et sted rett i nærheten. Vi får fransk halshogging til frokost og lunsj, mens vi er alle blitt eksperter på kinesiske korona-flaggermus gjennom måneders nettstudier.

Selvsagt er det mest til vårt beste og nytte at verden blir nær og opplyst for alle. Men kanskje fører denne åpningen til alt og alle langt der ute til at vi stadig søker etter noe trygt og nært å holde i? Noe som skjer i den gata vi bor, eller som angår den kommunen vi har bosatt oss. Vi blir kanskje litt mett av den store verden, og søker informasjon om det lille aller nærmest som ofte har forsvunnet i det store gapende bredbåndet vi alle klamrer oss til.

Visst finnes det eksempler på positive resultater i det lokale næringsliv"

Bjørn Taalesen

Mitt Kongsvinger er ikke alene om å henvende seg til det aller mest lokale mediemarkedet. Flere steder som kan sammenliknes med Kongsvinger har sett lignende prosjekt i det siste. Bare for noen uker siden var det tilsvarende avisfødsel i Steinkjer - en by som fra før har to aviser som konkurrer om akkurat det lokalmarkedet. For mange aviser vil det være en utfordring å betjene et vidt regionmarked. Ønsket om et bredest mulig nedslagsfelt vil ofte komme i konflikt med nærheten til det samme markedet. En spissere konkurranse vil derfor best kunne tjene de som bor her.

Vi i Mitt Kongsvinger har fra første dag ønsket å framheve de positive sidene av det som skjer i byen vår. Visst finnes det eksempler på positive resultater i det lokale næringsliv. På vår aller første jobbuke har vi funnet flere eksempler på at det selv i disse vonde korona-tider finnes hyggelige eksempler på positive resultater i vårt lokale næringsliv. Det håper vi kan inspirere andre.

En uke etter at Mitt Kongsvinger kom til nettets verden kan vi allerede konstatere at dere som bor her både er nysgjerrig og har satt pris på oss. Den samme utviklede teknologien gjør at medier nå måler trafikken konstant. Når vi bare etter en uke opplever at Mitt Kongsvinger får flere unike brukere enn det finnes innbyggere i denne kommunen, gir det oss tro på at vi med hardt arbeid framover skal vise at Kongsvinger har fortjent sin egen avis. Og at barnet Mitt Kongsvinger kan vokse seg til.

Powered by Labrador CMS