Kommentar

«Dette var sannelig på tide»

Publisert Sist oppdatert

Hvis det er noe denne byen ikke mangler, så er det gatekjøkken-mat. En gang i tiden gikk selv Eivind Hellstrøm gatelangs i byen, mens han i beste sendetid harselerte med at folk i Kongsvinger bare ville ha pizza og kebab.

Noe som har kommet i skyggen for stereotypen rundt Kongsvinger-folks matvaner, er mangel på andre alternativer. Et realt lunsjtilbud i sentrum, for eksempel. Det håper jeg byen nå har fått i det nye stedet Your Choice.

Selv har jeg ikke noe begrep om hvor ofte jeg enten har gått inn på Meny og kjøpt av salatbaren og ferskvaredisken der, eller sittet på en av byens pizza- og kebabsteder midt på dagen. Ofte kjøttunge hamburgertallerkener eller lette salater, men lite i mellom.

Med all respekt, så er begge alternativer smakelige, men det metter ikke et lunsjmarked med noe for enhver smak i lengden.

La meg for ordens skyld definere et ordentlig lunsjtilbud som et sted som serverer typisk kantinemat. Lettere varmretter, påsmurt og bakevarer.

I Øvrebyen, hvor jeg har bodd omtrent halvparten av livet, er de lunsjspesialister både på Bohem og Hos Marie. Palace gjør også mye bra, men de er på andre siden av brua.

Når man på dagtid befinner seg på jobb eller på skolen, er det med tiden bare blitt kultur for å gå inn på en matbutikk eller på en kebabsjappe hver gang man skal ha et måltid midt på dagen.

Selv om driverne på Your Choice stadig vekk minner om at de holder åpent mesteparten av dagen, er et utvalgt som minner om Starbucks og Subway noe som byen burde ha mye glede i tiden som kommer.

Fredag fikk jeg æren av å bli servert som førstemann under generalprøven. Matopplevelsen føltes litt som å komme inn i en kantine.

Det har jeg ikke tenkt så mange ganger før her i byen. Ikke noe pretensiøse greier, men vell gjennomført, og de har stort sett det du forbinder med et måltid til midt på dagen.

Blir dette byens felles lunsjplass for skoleungdom, arbeidere og alle andre som vil ha seg en matbit i Midtbyen? Jeg ønsker i hvert fall driverne lykke til. Enhver nyetablering som lykkes er god byutvikling.

Noe som har kommet i skyggen for stereotypen rundt Kongsvinger-folks matvaner, er mangel på andre alternativer. Et realt lunsjtilbud i sentrum, for eksempel. Det håper jeg byen nå har fått i det nye stedet Your Choice.

Øystein Engh

Powered by Labrador CMS