Odd Henning Dypvik, administrerende direktør i KOBBL, forteller at boligbyggelaget tilbyr en rekke tjenester.

Mer enn bare et boligbyggelag

KOBBL er mye mer enn bare et tradisjonelt boligbyggelag. Å drive forretningsførsel for boligselskaper og idrettslag har vist seg som en populær og etterspurt tjeneste.

Publisert

For rundt tre år siden overtok Odd Henning Dypvik sjefsstolen i KOBBL. Boligbyggelagets administrerende direktør har vært opptatt av at de skal være framme i skoene og tilby etterspurte og nødvendige tjenester til medlemmer og kunder. Han er ikke redd for å tenke nytt. Ett av tiltakene under hans ledelse har vært en enda sterkere satsing på forretningsførsel – også godt utenfor vår region.

– I dag er vi forretningsførere for rundt 100 boligselskaper, som utgjør tett oppunder 3500 boliger. Dette er borettslag og sameier blant annet i Kongsvinger-regionen, Gjøvik, Elverum, Ullensaker og Nes, forteller Dypvik.

Forholdsvis nytt er det også at de bistår idrettslag og foreninger, foreløpig her lokalt.

– Vi ser at for eksempel idretten søker og har behov for mer profesjonell hjelp. Det har vi mulighet og ønske om å bidra med, gjerne som en del av et sponsorsamarbeid. I Kongsvinger hjelper vi flere idrettslag med regnskapsføring. Mange opplever det som trygt og godt å ha en samarbeidspartner med den formelle økonomikunnskapen, sier han.

Boligselskaper og idrettslag som bistås av KOBBL vil ha tilgang til KOBBLs digitale styreportal, og på den måten få bedre og løpende økonomisk oversikt.

– Det kan være lett å si ja til et verv som styremedlem eller styreleder i et borettslag eller et idrettslag. Men det følger med en del formelle forpliktelser, og lover og regler må følges. Her er vi en viktig støttespiller, påpeker han.

Andre tjenester innen eiendomsforvaltning, tekniske tjenester, vedlikeholdsplanlegging og HMS er også noe de tilbyr.

– Vi ønsker å yte praktisk hjelp, holder kurs, temakvelder og styrekonferanser. Boligselskapene sparer mye på å bruke KOBBLs innkjøpsavtaler som bank, forsikring og håndverkertjenester. Vi kan bistår i forbindelse med beboermøter og generalforsamlinger. KOBBL har mye kompetanse rundt det juridiske, og ønsker selv å være en one shop-stop for våre samarbeidspartnere. Vi er så mye mer enn det mange er klar over, sier Dypvik.

Powered by Labrador CMS