Kommentar

Uverdig av Åsane

Publisert Sist oppdatert

Etterpå er hvermann klok, er det noe som heter.

Dette kommer tydelig frem etter at Adem Güven testet positivt på korona. Det er nesten litt skremmende å se den aggressive tonen Åsanes trener, Morten Røssland, har mot KIL og hvordan de i forkant håndterte situasjonen som viste seg at KIL-kapteinen var smittet.

KILs klubblege Åge Henning Andersen har ingen problemer med å ta selvkritikk for at ting burde vært gjort annerledes. Men utblåsningen til Røssland blir svært pinlig. Han kritiserer KIL, i ganske kraftige ordelag og med banneord som ikke egner seg på trykk, for at KIL ikke informerte Åsane om at de hadde en spiller som hadde testet positivt.

Det blir å snu saken fullstendig på hodet, og Røssland bør se seg selv i speilet før han fyrer av sine kanoner.

For etter det Mitt Kongsvinger erfarer så var det ingen fra Åsane som informerte KIL om at de hadde en spiller som var koronasjuk bare dager etter at lagene hadde spilt mot hverandre. Det skjedde før noen i KIL visste at de hadde en spiller som var smittet av korona. At en Åsane-spiller hadde testet positivt fikk KIL vite via omveier.

Sjeldent har uttrykket «å feie for egen dør» passet bedre.

Samme Røssland har på toppen av det hele frekkhetens nådegave når han mener at KIL er smittekilden deres. Kan det være stikk motsatt, nemlig at Åsane-spilleren smittet Adem? Vi vil bare minne om at Åsane hører hjemme i en by som er blodrød av korona. Men det virker det som om Røssland lukker øynene helt for i sin vrede mot KIL.

Det er selvsagt viktig å forsøke og komme til bunns i hvem som er smittekilden, selv om det ikke alltid er mulig. Men å drive med pekeleken gjennom media, slik Åsane legger opp til, er rett og slett uverdig.

Det blir også i media kastet mistanker over KIL om at de unnlot å teste spilleren for å forkorte karantenetiden. Det faller på sin egen urimelighet. Hvis KIL hadde vært kyniske, så hadde det medisinske apparatet sendt hele spillerstallen i karantene på grunn av koronamistanker, og dermed utsatt kampen mot Stjørdals-Blink. Det ville ført til at Adem Güven og Fredrik Pålerud, som var skadet, kunne fått med seg kampen om den ble utsatt. De er to av KILs viktigste spillere. I tillegg ville Mathias Gjerstrøm fått enda en uke på seg etter sin skade. Så de som mener at KIL har spekulert i dette, forstår rett og slett ikke hva de selv snakker om.

Men å drive med pekeleken gjennom media, slik Åsane legger opp til, er rett og slett uverdig

Ja, KILs medisinske apparat gjorde en feil da de ikke sendte sin spiller til koronatesting umiddelbart når de første symptomene oppsto. La oss håpe at KIL, Åsane og resten av fotball-Norge lærer av feilene som er gjort.

For som kjent: Etterpåklokskap er den mest eksakte vitenskap.

Powered by Labrador CMS