Kommentar

Det meste har gått galt

Publisert Sist oppdatert

Da er det definitivt. Det er slutt. Det er over. KIL rykker ned. Et nedrykk «alle» i høst har sett komme. Det lille halmstrået vi har klamret oss til, er ikke lengre noe halmstrå. Det er ingen ting som kan redde KIL fra å spille i PostNord-ligaen i 2021.

Da det gjaldt som mest, sviktet det totalt. Å tape 0-4 mot Grorud i en kamp de måtte vinne, er rett og slett pinlig. Det er flaut. Og nedrykket er enda mer skamfullt. KIL har sviktet totalt i det merkelige året 2020. Budsjettmessig er det nesten ikke til å tro at KIL blir å finne i PostNord-ligaen når en ny fotballsesong sparkes i gang til våren. KIL har økonomiske muskler som Grorud og andre lag i OBOS-ligaen bare kan drømme om. Så hvor på veien er det KIL har sviktet denne sesongen?

Det er en vanskelig øvelse å svare på. Og det er neppe riktig å sette fingeren på bare ett punkt. Årsakene er sammensatte og mange. Kort oppsummert har KIL Toppfotball sviktet på det meste denne sesongen. Og det til de grader.

Kort oppsummert har KIL Toppfotball sviktet på det meste denne sesongen. Og det til de grader

Det er enkelt å kaste frem at KIL gikk inn i sesongen med en spillerstall som var overvurdert av Espen Nystuen. Det er enkelt å si at KIL-ledelsen var for tålmodige med Mika Lehkosuo, som burde vært løst fra trenergjerningen tidligere. Det er enkelt å si at klubben burde brukt mer penger i sommer på å forsterke stallen. Den største feilen er kanskje at klubben alt for seint innså at de ikke var for gode til å rykke ned.

Fasiten er uansett brutal. KIL Toppfotball har rykket ned til nivå tre i norsk fotball, og må jobbe ut fra det når neste sesong skal planlegges.

Det skrikes i enkelte kretser om at Espen Nystuen må ta sine hatter og gå. De som skriker om det er historieløse og kjenner ikke til hvilken jobb han har gjort for klubben gjennom flere år nå. Det er selvsagt ikke nok til at Espen Nystuen skal fredes. For ja, Espen Nystuen må evalueres på lik linje med alle andre. Ja, Espen Nystuen har bommet på mye denne sesongen. Ja, Espen Nystuen må ta sitt ansvar. Men er problemene løst om han rydder kontoret? Nei, tvert i mot! Vi tror det er svært viktig for KIL Toppfotball at Espen styrer klubben på veien tilbake til OBOS-ligaen. Men vi tror også det er lurt om han får lempet av seg noen arbeidsoppgaver. Vi har ikke kjennskap eller kunnskap til å mene hvilke roller dette skal være, så det må være opp til klubben å evaluere.

Uansett blir det nå spennende å se hvilken vei KIL velger videre. Veivalget er noe klubben må begynne å jobbe med umiddelbart. Neste sesong starter på mange måter i morgen.

Powered by Labrador CMS