Thea Paulsrud er blant artistene i søndagens Juleallsang i Vinger kirke.

Thea Paulsrud opptrer på Juleallsang

Søndagens arrangement blir allsidig, det er et variert og godt repertoar og alt er selvsagt i julens ånd, sier Thea Paulsrud. Hun er en av artistene som sørger for julestemning i Vinger kirke og hjem til deg.

Publisert Sist oppdatert

For øyeblikket studerer Thea Paulsrud (24) til master i musikkvitenskap i Oslo. I hovedstaten har hun både band og base, men til jul kommer hun hjem.

Søndag er hun blant artistene som står for Juleallsang i Vinger kirke.

— Jeg kjenner jo på, som andre musikere, at det blir deilig å spille igjen. Søndagens arrangement blir allsidig, det er et variert og godt repertoar. Alt er selvsagt i julens ånd, men det er noe for enhver smak på programmet. Så er det jo også lagt opp til at publikum der hjemme kan være med og synge, sier hun.

Her finner du programmet for Juleallsang.

I tillegg til allsang, sørger Thea Paulsrud for at Vinger kirke fylles med musikk av blant annet Elvis Presley. Også den populære julesangen «Silent Night» står selvsagt på programmet, og fremføres av Paulsrud på søndag i gospeldronningen Mahalia Jacksons ånd.

— Det er veldig gøy å jobbe med folk her hjemme, selv om det er rare omstendigheter. Lars og Øivind sørger virkelig for å gripe mulighetene, og står for et gjennomarbeidet arrangement.

For mange er det en juletradisjon å høre Thea Paulsrud synge i Vinger kirke på julaften, noe hun har gjort de siste 12 årene, har hun talt seg frem til. Hun er vant til å opptre for en fullsatt kirke, men av smittevernhensyn går konserten i Vinger kirke uten publikum på søndag.

Allsangen streames direkte på nettsiden til Mitt Kongsvinger.

— Det er selvsagt litt uvant. Det gir meg så mye å kunne se publikum når jeg opptrer. Men jeg får prøve å formidle ut gjennom skjermen.

På søndag bringer Paulsrud blant annet innslag av Elvis og Mahalia Jackson til Vinger Kirke.

Som frilans musiker er det tross alt denne type digitale konserter som gjelder dette koronaåret.

— I vår var jeg veldig bekymret for spillejobber, samtidig som jeg selvsagt er med på dugnaden. Jeg fikk heldigvis stilling som forskningsassistent, og lager i tillegg undervisningsopplegg i musikk for 8. til 10. klasse, så jeg hadde noe mer å drive med.

— Men i sommer var smittesituasjonen annerledes, og jeg spilte blant annet på Kulturkollektivets arrangement. Under sommeren ble det også booket en del julejobber, men ettersom koronasmitten igjen øker, er de fleste jobbene borte igjen. Jeg håper det ser lysere ut for 2021, sier hun.

Og Paulsrud har et spennende år i vente. Hun spiller blant annet i band under eget navn, og planen er å gi ut en debut-EP på nyåret.

— Jeg har fått være med på så mange kule oppsetninger og konserter helt siden jeg var ti år gammel. Jeg har også spilt med mange flinke folk i Kongsvinger og distriktet, sier hun og trekker frem blant annet Festival Bohem og Artistgallaen som høydepunkter.

— På videregående gikk jeg på musikklinja på Stange, så det har også blitt litt spilling på Hedmarken. Etter videregående flyttet jeg til Trondheim, hvor jeg møtte Tor Einar «Dr.» Bekken, en svært dyktig blues-pianist. Vi har også hatt konserter hjemme på Kongsvinger sammen.

Paulsrud har også flere kreative sider, hun maler blant annet bilder og har egen nettbutikk. Hun har hatt flere utstillinger - to i Trondheim og én her i hjembyen i sommer. Hun lager også illustrasjoner for blant annet bedrifter og ikke minst cover-art for plater.

Powered by Labrador CMS