Debatt

Minja Tea Dzamarija

Jeg heier på laget!

Minja Tea Dzamarija

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens holdning.

Fylkestingkandidat for Innlandet Arbeiderparti, kommunestyrerepresentant og listekandidat for Kongsvinger Arbeiderparti

I år er det 30 år siden jeg kom til Norge på flukt fra krigshandlingene i det tidligere Jugoslavia. Jeg har bodd i Norge lenger enn i Bosnia-Hercegovina. Denne setningen har gjentatt seg ofte i mitt hode i det siste, men jeg har aldri hatt mot til å fullt ut reflektere følelsene knyttet til min livshistorie og tvinge ordene frem. 

Før krigen levde jeg et bekymringsløst liv. Som et ordentlig barn av 80-tallet var jeg en festglad og musikkinteressert ungdom, og mye tid gikk også på å spille dataspill med veldig enkel grafikk. Og så plutselig, nesten over natta, ble jeg flyktning, sønderknust og fortvilet etter å ha mistet hjemlandet mitt, identiteten min, alt jeg en gang var. Krigen i Ukraina vekker til live vonde minner. Det er hjerteskjærende å se familier ta farvel med sine nærmeste, å se at folk blir revet vekk fra alt kjent og kjært i tilværelsen.

Enkeltmennesket skal ikke trenge å kjempe de små og store kampene alene. Er det noe som jeg er takknemlig og glad for at jeg har fått oppleve, så er det vårt sterke fellesskap. Jeg måtte ikke kjempe min kamp alene. Fellesskapet i Norge stilte opp da jeg trengte det som mest, jeg ble ikke isolert fra resten av samfunnet, men fikk tilgang til alle viktige samfunnsarenaer på lik linje med andre. Min livserfaring har lært meg betydningen av felleskap. 

Jeg har fått tilbake et liv som var verdig å leve igjen, muligheten til å realisere meg selv som mor, fagperson, medmenneske. Jeg gikk inn i politikken for å kunne være en stemme for fellesskap, sosial rettferdighet og likeverd. Jeg er umåtelig takknemlig for mulighetene jeg har fått, og samtidig stolt og glad over å kunne gjengjelde denne hjelpen gjennom min deltakelse og mitt bidrag i det norske samfunnet. Det å bli sett, akseptert og føle seg inkludert er nøkkelen til å utvikle seg til å bli ressursperson for samfunnet. 

Kongsvinger Arbeiderparti har flere viktige saker som vi går til valg på. Å bygge rause og inkluderende samfunn basert på toleranse og respekt for hverandre er en av dem. Det samme er nedtegnet i Innlandet Arbeiderparti sitt program. Arbeiderpartiet vil ha et varmt og inkluderende samfunn. Vårt mål er at folk kan leve trygge og meningsfulle liv, uansett hvem du er og hva slags bakgrunn du har. Vi skal bygge sterke fellesskap som utjevner sosiale forskjeller og gir frihet for alle. Vi få mer til sammen enn hver for oss, og det vil jeg bidra til gjennom fylkesting og kommunestyre.

 

Jeg heier på laget! Godt valg!

Powered by Labrador CMS